Fidye / Ransom



          Yapım : 1996/Amerika
          Çıkış Tarihi : 21 Şubat 1997
          Tür : Suç,Gizem,Gerilim
          Süre : 139 Dakika

          Bütçe : 80 Milyon Dolar
          Hasılat : 310 Milyon Dolar

          Oyuncular : Mel Gibson,Gary Sinise,Donnie Wahlberg,Rene Russo,Liev Schreiber
          Senaryo : Richard Price,Richard Maibaum
          Müzik : James Horner
          Yönetmen : Ron Haward


       Zengin ve başarılı bir işadamı olan Tom Mullen'in oğlu fidyeciler tarafından kaçırılır.Mutlu ve yolunda giden hayat bir anda alt üst olur.Kaçıranlar 2 milyon dolar karşılığında çocuğu vereceklerini söylerler.Herşey yolunda giderken Tom'un vermiş olduğu karar herkesi şok eder.Bütün dengeler alt üst olmuştur.Artık fidyecilerde av durumuna düşmüştür..



       ''Give me back my son''



         Zengin bir baba,kaçırılan oğlu ve herşeyi göze alan bir adam...90'lı yıllardan kült bir film.Fidye.

     Bir kaçırılma olayını son derece gerçekçilikle anlatan ve temposu hiç düşmeyen kaliteli bir yapım.Filmde tempo çok yüksek ve son derece akıcı.Ron Haward gibi kaliteli bir yönetmenin önderliğinde,Gibson ve Sinise gibi üst düzey oyuncular ile harika bir sinema şöleni.

     Film boyunca heyacan ve gerilim sizi bırakmıyor.Konusu klişe olsa da,sıkılmayacağınız bir film.Bir babanın zor durumlarda neler yapabileceğini bu filmde göreceksiniz.Süresi uzun gelebilir ama 2 saat boyunca sıkılmayacağınızın temennisini veriyorum.



        Mel Gibson ve Gary Sinise film boyunca ön plana çıkıyor.İki usta oyuncu harika bir sinema şöleni ortaya koyuyor.Rene Russo film boyunca biraz etkisiz kalmıştır.Senaryo gereği olduğunu düşünüyorum.Karakterlerden,ruh tahlillerinden,mekandan ziyade,olayın ön planda tutulduğu bir film.Sürükleyici ve zekice bir kurgu karşınızda olacak.Filmde ufak tefek pürüzler varmı ? Var.Ama bunlar filmi ciddi şekilde etkiyecek faktörler değildir.Olumlu yönleri daha ağır basmaktadır.


     Başından sonuna kadar neler olacağını kestiremeyeceksiniz.Heyecan ve hüzün üst seviyede.Akıcılığı,senaryosu,kurgusu,oyunculukları ile üst düzey bir kaçırılma hikayesi.


    Kesinlikle kaçırmayın.....













































Fidye / Ransom Fidye / Ransom Reviewed by asa on 10:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.