En İyi İntikam Filmleri



     İntikam insanların en temel içgüdülerinden biridir.Sevdiklerini,ideallerini en önemlisi hayatlarının en önemli parçalarını kaybedenler için kaçınılmazdır.İntikam almak isteyenler ölümden korkmazlar çünkü daha kötüsünü görmüşlerdir..Bize yanlış yapanlara ceza vermek ve onlara da acı çektirmek insanoğlunun doğuşundan beri vardır.

 
     Gerilimin,aksiyonun ve dramın bir araya geldiği intikam hikayeleri ile dolu filmleri sizlere sunacağım.Listemde 41 film olacaktır.Oldukça geniş bir liste.En iyi 20 film tarzı bir liste oluşturmadım çünkü birbirinden güzel filmleri elemek benim için zor oludu.1960 yılından günümeze kadar gelen en güzel intikam filmlerini sizler için eleyerek hazırladım.

     Sizde takdir edersiniz ki Uzak Doğu sinemasında intikam temalı filmler oldukça boldur.O yüzden sadece sizlere en iyilerinden 2 film tavsiye edeceğim.Ana konusu intikam filmlerinden ziyade filmin içinde intikam ögesini yoğun olarak barındıran filmleri de listeye aktardım.Liste kesinlikle en iyi sıralaması değildir.Tabi iyi yapımları başa koydum fakat en iyi sıralama olarak düşünmeyin.Bütün filmlerin yanında konusu ve kendi yorumumda olacaktır.Bazı filmleri koymadım.Onlar hakkında yorumlar olabilir o yüzden onlar içinde ayrı notlar listenin sonunda olacaktır.Listeyi umarım beğenirsiniz.

   Sizde hazırsanız,sevdiklerini,ideallerini kaybedenlerin intikam hikayelerine doğru yol alalım..
     
       


1-Old Boy/İhtiyar Delikanlı


Karısı ve yeni doğan bebeği ile yaşayan Ho Dae-su sarhoş olur ve tutuklanır.En iyi arkadaşı olan No joo-hwan onu karakoldan çıkarır.Eve dönüş yolunda aniden ortadan kaybolur.Kaçırılan ve bir oda da 15 yıl hapis tutulan Ho Dae-su oraya neden ve kimler tarafından kapatıldığını bilmez.Hücresindeki hayatla tek bağlantısı küçük bir televizyondur.Bir gün karısının vahşice katlediliğini televizyondan görür.Olayla bağlantısı olduğunu ve bu yüzden kapatıldığını düşünür.Tam 15 yıl sonra serbest bırakılan Ho Dae-su kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya yemin eder...


120 Dakika/2003/Güney Kore

İntikam denilince akla gelen ilk film.Çok tanınır.Üst sıralarda olmayı sonuna kadar hak ediyor.Senaryo ve kurgu çok güzel,sürekli heyecan ve merak duygusu filmde mevcut.Süresi de oldukça ideal.




2-Braveheart/Cesur Yürek


Sevgilisinin intikamını almak için yola çıkan ve davasını İskoçya'nın özgürlük mücadelesine dönüştüren William Wallece'ın hikayesi..
İçinde tarih,savaş,biyografi gibi kategorileri barındıran bir film.Salt bir intikam filmi değil fakat içinde barındırdığı için listemde yer verdim.Yüksek  ihtimal herkesin izlediğini düşünüyorum.



177 Dakika/1995/ABD









3-The Crow/Ölümsüz Aşk

Eric Draven ve nişanlısı düğünlerinden 1 gün önce Top Dollar'ın başında olduğu çete tarafından saldırıya uğrayarak vahşice katledilirler.1 yıl sonra bir karga Eric Draven 'in mezarını ziyaret eder.Karga genç adam Eric Draven'in geri dönüşünün ve intikamının simgesi olacaktır...

102 Dakika/1994/ABD

Kült bir film.Sadece sinemada değil müzikal anlamda da bir devrin başlangıcı.Senaryo The Crow çizgi romanından.Film boyunca karanlık ve kasvetli bir hava hakim.İzleyiciyi etkisi altına alıyor.Başarılı bir oyunculuk söz konusu.Brandon Lee'nin çekimler esnasında öldüğünün altını çizelim.

Ölüm,diriliş,intikam ve gotik atmosfer.En iyi intikam filmlerinden..






4-The Count of Monte Cristo/Monte Cristo Kontu


Edmon Dantes dürüst ve başarılı bir denizcidir.Sevdiği kız Mercedes ile evlenme arifesindedir.Fakat Mercedes ile hayal kuran başka biri daha vardır.Arkadaşı Fernand.Sevgilisine aşık olan Fernand'ın yaptıkları yüzünden Edmon kendisini hapiste bulur.Şimdi tek bir hedefi vardır.Hapisten çıkıp kendisinin orda olmasına sebep olan kişilerden intikam almak..


131 Dakika/2002/ABD,İrlanda,İngiltere

Şahlar ve piyonlar..İmparator ve aptallar..İntikam duygusunun aşk ve nefret duygusu kadar baskın bir duygu olduğunu filmde net bir şekilde göreceksiniz.Özgürlüğü çalınmış bir adamın intikam mücadelesi.Oyunculuklar son derece mükemmel.Kaçırmayın.






5-Man on Fire/Gazap Ateşi


John Creasy eskiden Cia için çalışmış bir suikastçdir.Eski hayatından kopup yeni bir hayat kurmaya çalışan Creasy Meksika'ya bir arkadaşının yanına gider.Burada zengin bir aile çocuklarını koruması için Creasy'i tutar.Aldığı tüm önlemlere rağmen kız kaçırılır.Ufak kız Pita kaçırılınca John Creasy tanınmaz bir ölüm makinesine dönüşür...


146 Dakika/2004/ABD,İngiltere

 Ben tanrının kaybettiği koyunum rahibe..Yönetmen Tony Scott,başrolde Denzel Washington olunca bu filmin kötü olması beklenemez.Özellikle Denzel Washington'ın performansı üst düzey.Kaçırılma konusu filmler kategorisi yaparsak zirveye oynar.Şiddet sahneleri oldukça rahatsız edici.Dramatik bir aksiyon filmide diyebiliriz.Suç,intikam ve aksiyon türleri harmanlanmış.Süresi biraz uzun ama film sıkmıyor.Türünün en iyilerinden...






6-Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde


Clyde Shelton eşi ve çocuklarıyla mutlu bir yaşam süren bir adamdır.Evinde bir saldırı sonucunda en sevdiği insanı eşi ve çocuğunu kaybetmiştir.Bundan sonra artık onun tek amacı vardır.Bu olayda suçlu gördüğü herkesi tek tek ortadan kaldırmak....


109 Dakika/2009/ABD

İntikam duygularıyla dolup taşan bir insanın neler yapabileceğini yakından göreceksiniz.Sürükleyici ve olay örgüsü harika düzenlenmiş.Muhteşem senaryo,muhteşem oyunculuklar..Adalet sisteminin nasıl işlediğini yakından görün..








7-V For Vendetta


2020 İngilteresi son derece faşist bir sistemle yönetilmektedir.Düşünce özgürlüğü adına hiç birşey kalmamıştır.Türlü yasaklar ve engellerle idare edilen halk şiddet yanlısı bir konuma gelmiştir.Böyle bir ortamda V adında bir terörist yaptığı eylemlerle herkesin dikkatini çeker.Aslında bu eylemler rastgele yapılmaz.V'nin hedefleri geçmişi ile alakalıdır.


132 Dakika/2006/ABD,Almanya,İngiltere

Sonsuza dek özgürlük..Senaryo,replikler ve oyunculuklar adına herşey dört dörtlük.Tam bir başyapıt.İzleyip herkesin ders alacağı bir film.Toplumsal mesaj veren ve içinde dolu mesaj olan bir film.İzlemediyseniz bir dakika bile kaybetmeyin..







8-Kill Bill Vol:1 /Kill Bill Vol:2


Gelin takma adıyla bilinen kiralık katil düğünü sırasında saldırıya uğrar.Bebeğini kaybeder ve 5 yıl boyunca komada kalır.Gelin bir mucize eseri hayata geri döner.Tek bir amacı vardır.Ona pusu kuran eski patronu ve adamlarını teker teker öldürmek...


Kill Bill 1: 111 Dakika/2003/ABD
Kill Bill 2: 137 Dakika/2004/ABD

Kill Bill sinemanın yapıtaşlarından biridir.Hem Hollywood hem Uzakdoğu sineması karışımı harika bir seridir.Enfes müzikleri ile ayrı bir havası vardır.Tarantino'nun farkı.Senaryonun işleyişi oldukça başarılı.Dövüş sahneleri Tarantino'nun sinema tecrübesi ile doğru orantılı.Her iki filmde de şelale gibi akan kanları görmeye hazırmısınız ?




9-Death Sentence/Ölüm Emri


Nick Hume ailesi ile mutlu bir yaşam sürdüren harika bir aile babasıdır.Mutlu bir evliliği vardır.Bir gece benzincide kendilerini soygunun ortasında bulurlar.Oğlunun öldürülmesine çaresizce tanıklık eder.Tutuklanan katiller yeterince ceza almazlar.Nick Hume intikam yemini eder.Oğlunun intikamı ile bağlantılı olan herkesi öldürmeye yemin eder..


105 Dakika/2007/ABD

Savaşta herkes haklı olduğunu düşünür..Senaryo ve konu olarak sürükleyici bir film.Her anında intikam duygusunu sizlere yaşatıyor.İntikam filmleri deyince üst sıraları rahatlıkla oynar.Tempo hızlı,sıkılmayacaksınız.Filmin dram yönü oldukça kuvvetli.Kevin Bacon'ın oyunculuğu ise üst düzey.Her yönü ile kaçırılmayacak bir film.





10-La piel que habito/İçinde Yaşadığım Deri


Kızına tecavüz eden bir adamdan intikam alan psikolojisi bozuk bir plastik cerrahın saplatısı.Hücreler ile yaptığı çalışmalar süresince yeni bir insan derisi yaratması..

121 Dakika/2011/İspanya

''Onunla sen İlgilen.''

Filmimiz dram,gerilim ve gizem türlerini barındırıyor.İntikam filmleri deyince akla gelen ilk filmlerden.Senaryosu insanı rahatsız ediyor ve uzun süre etkisinden çıkamayacağınızı belirtmeliyim.Son yıllarda özellikle 2010 yılından sonra çıkan en iyi filmlerden.İnce düşünülmüş ve merak uyandıran bir senaryo..







11-Gladiator/Gladyatör


Genaral Maximus imparatorun göz bebeğidir.İmparator Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını emreder.Bunu anlayan imparatorun oğlu Commodus iktidarın elinden alıncağını anlar general ve ailesinin öldürülmesini emreder.Maximus ölümden zor kurtulur ve sürgün edilir.Yıllar sonra Romaya intikam hırsı ile geri döner..


155 Dakika/2000/ABD,İngiltere

Arşivde mutlaka bulunması gereken başyapıt.Senaryo,oyunculuklar ve müzikleriyle tam bir efsane...






12-Once Upon A Time ın The West/Bir Zamanlar Batıda


Kanun dışı işler yapan ve acımasız olan Frank bir tren yolu şirketi tarafından projelerini engellemeye çalışan herkesi öldürmek için kiralanır.Ama Frank yanlışlıkla arazi sahibi Brett'i öldürünce işler karışır.Brett'in karısı intikam için 2 tane haydut tutar..

175 Dakika/1968/ABD,İtalya

Bildiğimiz Western'lerden çok farklı.Yavaş akıcılığı ve az oyuncu kadrosu ile bir başyapıt.Filmimiz biraz ağır ilerler.Açılış sahnesi gelmiş geçmiş en iyi sahnelerden biri kabul edilir.Müzikleri ve oyunculukları ile en iyi Westernlerden.Çekim açıları,diyalogların azlığı olumlu etkileri.Tam bir efsane..





13-Leon/Sevginin Gücü


Mathilda,ailesi dağılmış 12 yaşında bir kızdır.Üvey ailesinin yanında yaşamaktadır.Babası uyuşturucu işine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür.O sırada alışverişte olan Mathilda olaydan kıl payı kurtulur.Yan dairede ki Leon'a saklanır.12 yaşındaki Mathilda kısa süre sonra Leon'un asıl mesleğini öğrenir ve küçük kardeşinin intikamını almak için profesyonel katilden yardım isteyecektir.


110 Dakika/1994/Fransa

Fransa'dan çıkan en iyi film desek yalan olmaz.Bir başyapıt.Aksiyon ve dram ancak böyle bir filmde bütün olabilirdi.Tam bir efsane..






14-Dead Man's Shoes/Ölü Adamın Ayakkabıları


Richard,zeka özürlü kardeşi Anthony'e yapılan kötülüklerin intikamını almak için kasabaya geri döner..

90 Dakika/2004/İngiltere


Sürükleyici ve heyecan uyandıran bir film.Oyunculuklar sade.Müzikler çok iyi ve her sahnede etkiyi arttırıyor.Bazı sahneleri oldukça sert ve rahatsız edici.Tam bir intikam filmi.Sert olmasının yanında oldukça da duygusal.Filmin süresi 86 dakika.İdeal diyebiliriz.İngiliz filmlerinin soğuk havasını hissetmeye hazır mısınız ?











15-Payback/Gününü Göreceksin


Bir şehir düşünün ki erkekleri katil,kadınları fahişe,polisleri korkmuş olsun..

Porter arkadaşı Val Resnick ile banka soygunu gerçekleştirirler.Sıra paraları paylaşmaya geldiğinde Val üç büyük hata yapar.Porter'ın parasını,karısını ve hayatını almaya çalışır.Porter geri döner ve parasını almak için elinden geleni ardına koymayacaktır...

100 Dakika/1999/ABD

Aksiyonu bol Mel Gibson filmi.Kurgu ve Mel Gibson'ın karizması ile film ayrı bir yere sahip.Akıl dolu bir senaryoya sahip.Çekim yılına göre oldukça başarılı.Filmin mizah yönleride boldur.Suç,macera ve intikam dolu bir hikaye..






16-Lucky Number Slevin/Şanslı Slevin


Sleven'ın hayatı hiç iyiye gitmemektedir.Sevgilisi bir başka erkekle yakalamıştır,yaşadığı binanın mühürlenmesine karar verilmiştir ve kimliğini bir soyguncuya kaptırtmıştır.Pişmiş tavuğun başına gelen olaylardan kat ve kat daha kötüsünü yaşadığı gibi kendisini mafya işlerinin ortasında intikamın tam içinde bulacaktır.


110 Dakika/2006/Almanya,ABD

Filmimizde gizem unsurları da vardır.Parçaları birbirine bağlamanız için tamamıyla filme odaklanmalısınız.Çok etkileyici bir senaryo.Merak duygusu izleyiciyi koltuğuna çiviliyor.Çok güçlü bir kadrosu var.Tek eksiği müzikleri diyebilirim.Biraz basit kaçmış.Çok sağlam bir kurgusu var.İzlemeden geçmeyin.






17-Max Payne


Max intikam için geri döndü.Çocuklarını ve eşini bir akşam eve geldiğinde vahşice öldürüldüğünü görür.Kendi başına bu cinayetin izlerinin peşine düşer.Kendini bir anda şehrin acımasız çetelerin,işbirlikçilerin arasında bulur.Kaybedecek hiçbirşeyi olmayan dürüst adam şehirdeki cinayetleri çözmeye başlar.Özlem ile beklediği intikamın vakti gelmiştir.

100 Dakika/2008/ABD,Kanada

Efsane geri döndü.Benim gibi Max Payne oyununun fanı bu filmi iple çekti.Bundan önceki yazımda film ve oyun karşılaştırmasını detaylı bir şekilde yapmıştım.Filmimiz ortalama diyebilirim.Birçok fanı bende dahil biraz hayal kırıklığına uğrasakta beyaz perde de görmek bizi mutlu etti.İntikam deyince oyun dünyasında zirveye rahatlıkla koyarız.Film ve oyun karşılaştırmasında önemli farklılıklar söz konusu.Genel itibari ile film beklentileri azami bir şekilde karşıladı.Siz de izleyin,puanınızı verin...



18-Desperado


El Mariachi sevgilisini öldürten ve gitar çaldığı ellerini yaralayan Bucho'dan intikam almak yemin etmiştir.


104 Dakika/1995/ABD

Efsane bir film,efsane müzikler..Kült bir film izlemeyen yoktur diye düşünüyorum.Varsa bile ön yargılarını bırakarak hemen izlemesini öneririm...











19-The Punisher/İnfazcı



Frank Castle özel bir ajandır.Mutlu bir aile yaşantısı vardır.Bu zor işten ayrılıp ailesi ile sakin bir hayat yaşamak ister.Ancak işler yolunda gitmez ve Castle'ın ailesi öldürülür.Öldü sanılan Frank Castle şans eseri kurtulur.Tek bir amacı vardır sevdiklerini elinden alanlardan intikam almak...

124 Dakika/2004/ABD,Almanya


Filmimizin travmatik bir havası var.Aksiyon dolu bir film değildir.Frank Castle'ın depresif ruh hali ve intikam dolu hikayesi karşımızda.Karanlık bir atmosfer filmde hakim.Filmdeki trajedi dört bir yanınızı saracak sizde filmin kahramanı ile birlikte heyecanlı intikam serüvenine yelken açacaksınız....







20-Carrie/Günah Tohumu


Carrie utangaç bir kızdır ve kolay kolay arkadaş edinemez.Okulundaki bir kız tarafından herkesin gözleri önünde rezil edilir.Carrie mistik güçlere sahiptir ve bunu herkesten saklar.Mezuniyet balosunda onunla dalga geçen arkadaşlarına bu gücünü gösterecektir.Carrie'nin intikamından kaçış yoktur..


1976/ABD


Stephen King'in romanından uyarlama kült bir korku filmi.Dönemine göre oldukça başarılı diyebilirim.İntikamın tavan yaptığı bir film.İsteyenler 2002 ve 2013 yapımı benzer filmlerinide izleyebilir.Kült ve ilk film olduğu için listeye bu filmi aldım.Brain de Palma'nın bu eserini mutlaka izleyin..








21-I Spit in your Grave/Mezarına Tüküreceğim


Genç bir kadın yazar olan Jennifer Hills bir nevi inzivaya çekilir.Roman yazmaya ağırlık verir.Yerleştiği küçük kasabada yalnız yaşıyan Jennifer etraftaki erkeklerin dikkatini çeker.Jennifer'ın evini basarlar işkence edip sabaha kadar tecavüz ederler.Jennifer ellerinden kurtulup kendini nehre atar.Öldüğünü zanneden adamlar Jennifer'ı aramazlar.Ancak genç kadın büyük bir intikam ile geri dönecektir.


105 Dakika/2010/ABD

Dram,kanlı korku tarzı.Harika bir intikam filmi.Özellikle korku ve vahşet tarzı filmi sevenler için filmimiz kaçırılmaz.Sürükleyici ve psikoloji bozan nitelikte bir film.

İntikam nedir ? Nasıl alınır? Tüm soruların cevabı filmde..





22-Sweeney Todd/FleetSokağının Şeytan Berberi


Haksız yere hapse gönderilen,sadece bu ceza için değil karısı ve çocuklarına yapılan üzücü şeyler için intikam yemini eden Benjamin Barker'in hikayesi...


116 Dakika/2007/ABD,İngiltere


Sonuna kadar izlettiren bir film daha.Müzikal anlamda başyapıt.Etkileyici oyuncular ve sanatsal yönün ağır basması.İntikam yemini ile yanıp tutuşan bir adam.Soluk gölgeler,tekin olmayan mekanlar ve kostümler.Birçok kriteri incelediğimizde geçer not alan bir Tim Burton filmi.İzleyin notunuzu verin..







23-Memento/Akıl Defteri


Seyirciyi olaylara dahil eden müthiş bir senaryo..Leonard Shelby başarılı bir iş adamıdır.Pahalı elbiseler giyer,lüks arabalara biner.Ancak Leonard'ın tek bir işi vardır.Karısının ırzına geçen adamdan intikam almak.Leonard'ın tek mücadelesi adalet arayışıdır.Yalnız Leonard'ın işi çok zordur.Yaşadığı çok ender rastlanan ve tedavisi zor olan hafıza kaybı...


113 Dakika/2000/ABD

Christoper Nolan'ın en iyi filmlerinde.Üst düzey oyunculuk ve muhteşem bir kurgu.Filmde çok önemli bir nokta daha var.Bir insanın intikam alması ve hafıza kaybının işlenmesinden ziyade hafıza kaybını yaşayan insanın hissettiklerini bizimde hissetmemiz.Çok iyi odaklanmanız lazım.Sürükleyici bir film.Başyapıt niteliğinde..





24-Faster/Adalet Benim


Driver,hapisten çıktıktan sonra yıllar önce bir soygunda ölen kardeşinin intikamını almak için yola koyulur.İşi biraz zordur çünkü dışarısı çok değişmiştir...


98 Dakika/2010/ABD

Tam bir Amerikan aksiyon filmi.Film boyunca aksiyon hiç eksilmiyor.Heyecan dozu yüksek.Filmin aralarında duygusallık ve dram katılmış.Oyunculuk olarak Dwayne Johnson haricinde oyuncuların biraz pasif kaldığını düşünüyorum.Süresi ve akıcılığı son derece tatmin edici.Senaryo olarak biraz basit olduğunu düşünebilirsiniz fakat keyif verici bir aksiyon filmi...








25-The Last House On The Left/Soldaki Son Ev


Doktor bir babanın kızına işkence edenlerden aldığı intikam...
Collingwood ailesi rahatlamak ve stres atmak için tatil planı yaparlar.Bir dağ evine yerleşen ailenin kızları orada Paige ile arkadaşlık kurar.Ancak herşey bu ikilinin bir grup çete tarafından kaçırılması ile değişir...


110 Dakika/2009/ABD

''İyi olacaksın''..

Gerilimin tavan yaptığı sürükleyici bir film.Şiddet filmde rahatsız edici boyutta.Aslında filmimiz tamamen intikam filmi değil.Gerilim ve korkunun içinde intikamı barındırıyor.Çok akıcı ve senaryosu iyi.Film boyunca sıkılmayacaksınız.Gerilimi iliklerinize kadar hissedeceksiniz..





26-The Outlaw Josey Wales/Kanunsuz Josey Wales


İntikam almak için dönen silahşörün öyküsü..

İç savaş sona ermiştir.Çiftçilik yapan Josey Wales kanunsuz bir grup tarafından çiftliği talan edilir ve ailesi öldürülür.Josey Wales için tek bir şey kalmıştır.İntikam almak...

135 Dakika/1976/ABD

Clint Eastwood'dan harika bir Western filmi.Kanundan kaçan ve intikam ateşi ile yanan bir adam.Clint babanın en çok tükürdüğü film diyebilirim.Güzel bir macera sizi bekliyor.Eastwood bu filmde huysuz kovboyu oynuyor.Diğer Western filmlerindeki üstün meziyetlerinden ayrılarak daha uysal,çok konuşmaya gelmeyen ve başında fazla adam istemeyen biri haline geliyor.Filmin merceğinde intikamdan daha ağır basan kanundan kaçan ve yanlış anlaşılan bir kovboy.Western filmlerini seviyorsanız kesinlikle izleyin..




27-John Wick


John Wick eski bir seri katildir.Evlenmiştir ve eski kirli işleri bırakmıştır.5 yıllık evliliği sonunda karısı ölür ve kocasının yalnız kalmaması için bir köpek bırakmıştır.Ancak karısından hatıra olan köpeğide bir saldırı sonucunda arabada ölür.Arabasına saldıran çetenin lideri eski patronunun oğlu olduğunu öğrenince intikam için çeteye savaş açar...


96 Dakika/2014/ABD

Soluksuz bir intikam hikayesi.Konusu şimdiye kadar yüzlerce işlenmiş olsa da modasının hiç geçmediğini görüyoruz.Aksiyon sahneleri kesinlikle doyurucu.Sahnelerde verilen müzikler tam oturmuş diyebiliriz.Bir aksiyon filmine göre süresi tam ideal.Dövüş sahneleri biraz basit kalsa bile silah sahnelerinde Keanu Reeves döktürmüştür.İzleyicide gözü kararmış bir katil hissi uyandırıyor.Aksiyon filmi arayanlara biçilmiş kaftan..




28-Death Wish


Eşi ve çocuğu öldürülen Paul Kersey'in intikam serüveni..


93 Dakika/1976/ABD

Charles Branson'un en güzel serisinin başlangıç hikayesi.İntikam duygusundan hariç filmimiz adalet sistemine tokat niteliğinde.Filmimiz hem bizim sinemamıza hemde Adalet Peşinde,Ölüm Emri gibi filmlere ilham olan bir filmdir.Yozlaşmışlığa,sisteme ağır eleştiriler yapar.Branson'un harika performansı,dramatik yönü çok çok iyi.Bu kült filmi kesinlikle izleyin..









29-War/Suikastçi


FBI ajanı Jack Crawford'un ortağı suikastçi Rogue tarafından öldürülür.Jack ortağının intikamını almaya,kaçak katili bulmaya yemin eder.Ama Rogue izini kaybettirir.3 yıl sonra Çin mafyasının lideri ve Japon yakuza patronu Rogue ile savaşa girer.Rogue tekrar ortaya çıkmıştır.Jack Crawford bu kez yakalamaya kesin kararlıdır ve ekibini çatışmaya doğru sürükler..


103 Dakika/2007/ABD

Aksiyon ve dövüş sanatları deyince akla gelen ilk isimlerden Jason Statham ve Jet Lı.Aksiyon üst seviyede.Kurgu çok iyi bağlanmış.Filmimiz polisiye,gerilim tarzında.Müzikler harika.Filmin nasıl bittiğini anlayamayacaksınız.Sürükleyici ve heyecan dolu bir film.







30-Rolling Thunder


Binbaşı Charles Rane savaştan döner ve bir savaş kahramanıdır.Bu yüzden halk tarafından hediye yağmuruna tutulur.Birkaç Haydut Rane'i soymaya karar verir.Ancak bu işi yaparlarken Rane'in karısını ve çocuklarını öldürürler ve Rane'i elinden yaralarlar.Binbaşı intikam ateşi ile yanıp tutuşmaktadır ve ordudaki arkadaşı Johnny'den yardım ister..


95 Dakika/1977/ABD

70'li yıllardan harika bir intikam filmi daha.Aslında intikam duygusunun yanında Vietnam savaşından dönen askerlerin psikolojik yönünüde ele alan bir film.Tommy Lee Jones hayranları özellikle filmi izleyebilir.Özellikle performansı harika.Filmin biraz ağır ilerlediğini belirtiyim.Günümüz aksiyon filmleri ile tabi kıyaslanamaz.Yılına göre ortalama bir film.İntikam filmlerini sevenler arşivlerine kesinlikle eklesin..




31-İrreversible/Dönüş Yok


Alex ve Marcus mutlu bir çifttir.Ancak birgün Alex yolda giderken saldırıya uğrar ve bir adam tarafından tecavüze uğrar.Marcus tecavüzden intikam almak için hemen harakete geçer..


97 Dakika/2002/Fransa

Memento tarzı bir film karşınızda.Sondan başa doğru ilerliyor.Rahatsız edici konusu var.Şok edici sahnelerin olduğunuda belirtmeliyim.Uzun süre etkisinde kalacaksınız.Yönetmenin çekimleri ve atmosfer harika..










32-Hard To Kill



Los Angeles'lı dedektif Mason Storm politikacaların tetikçileri tarafından vurulur.Kurban uykudan uyanır ve onu öldürmeye çalışanlardan öcünü almaya balkar.Mason Storm'u öldürmenin ne kadar zor olduğunu anlayacaklardırdır...


96 Dakika/1990/ABD

Dövüş sanatlarının ustası Steven Seagal'den harika bir aksiyon filmi.Baştan sona sürükleyici.90'lı yılların aksiyon filmlerinden.Seagal hayranı iseniz filmi kaçırmayın..









33-The Virgin Spring/JungfrukAllan


Olay 14.Yüzyıl İsveç'nde geçiyor.Köylü bir ailennin bakire kızları çobanları tarafından tecavüze uğrayıp öldürülür.Kaderin cilvesi olarak çobanlar ölen kızın ailesinden yemek ve sığınma isterler.Kızını öldürenlerin bu çobanlar olduğunu anlayan baba intikam planını hazırlamıştır.


89 Dakika/1960/İsveç

Ingmar Bergman'ın en iyilerinden.Filmimiz günümüz korku filmlerine öncülük etmiştir.Ailenin kızlarına olan düşkünlüğü ve bağımlılığı harika işlenmiş.Kasvetli bir hava.Bir de film eski olunca tadından yenmiyor.Şiddetle tavsiye ediyorum..









34-Dark Man/Karanlık Adam


Dr.Peyton Westlake'nin labaratuarı Robent Durant tarafından dağıtılır,yerle bir edilir.Westlake intikam için yemin etmiştir ve ava başlar.


96 Dakika/1990/ABD


Bir Saim Raimi klasiği..Korku,suç serisinin ilk filmi.Tadından yenmeyecek bir bilimkurgu ,aksiyon karışımı.Kült bir film.Kara mizah anlayışını Saim Raimi bizlere iyi bir şekilde aktarmış..










36-Get Carter/Yüzleşme



Jack Carter acımasız,kindar ve ahlaksız bir Londra haydutudur.Kardeşi bir trafik kazasında ölür.Kardeşinin bir cinayete kurban gittiğini anlayan Carter yeraltı suç örgütlerini araştırmaya başlar.Newcastle'a örgütleri araştırmaya gelir.Bir mafya babası onu şehri terk etmesi için uyarır ama Carter zalimce intikam planını hazırlamıştır.

112 Dakika/1971/İngiltere

Michael Caine'dan aksiyon film.Dönemine göre çekimler üst düzeyde,diyaloglar çok kaliteli.Aksiyon sahneleri abartısız tam yerinde.Süreside iyi.Sizi sıkmayacaktır.Ana konusu,kurgusu ve Caine'nin performansı ortalama diyebilirim.70'li yılların İngilteresini yakından tanıyın..






37-Zatoichi/Kör Samuray


Kör bir zengin olan Zatoichi geçimini kumar oynayarak ve masaj yaparak sağlar.Tüm duyuları çok iyi çalışır ve kılıç ustasıdır.Şimşek gibi kılıç çeker.Zatoichi,kötü niyetli çeteler tarafından ve samuray tarafından yönetilen kasabaya gelir.Arkadaşı ile kumarhanede iki kız kardeş ile tanışırlar.Kızın aileleri kasabadaki çeteler tarafından öldürülmüştür.Zatoichi hesaplaşmak için bu çeteler ile karşılaşmayı arzular..



116 Dakika/2003/Japonya

Sürekli bir aksiyon beklemeyin.Bir anime tadında filmimiz.Bazı sahneler Japon kültüründen bilgiler veriyor bizlere.Bol kanlı ve doyurucu aksiyon sahneleri var.Mizah yönü kuvvetli bir Uzak doğu filmi.İzlemenizi öneririm.






38-Revenge/İntikam


Cochran 12 yıl sonra deniz kuvvetlerini bırakır.İyi bir tatil yapmayı düşünür.Alaskaya gelen Mendez ve karısı Miryeayle tanışır.Genç kadın ve Cochran birbirine aşık olur.Fakat unuttukları birşey vardır.Mendez'in kindar bir adam olduğu..


1990/124 Dakika/ABD

Aldatılan bir kocanın intikamı...

İki dev oyuncu Kevin Costner ve Anthony Quinn ile intikam hikayesi.Mükemmel bir aşk filmi.Bir adamın hırsı ve nefreti ile neler yapabileceğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Aşkın gücünü bir kez daha anımsamak adına...






39-Ghajini


Singhania Hindistanın en büyük iş adamlarından biridir.İş gezisi dönüşünde nişanlısı öldürülür ve kendisi ağır yaralı olarak kurtulur.Başına demir sopalarla ağır darbeler alan Singhania kısa süreli hafıza kaybına uğrar.Ama intikam için nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer.


183 Dakika/2008/Hindistan

İçinde dram,aksiyon,komedi suç gibi unsurları bulunduran Bollywood yapımı bir film.Filmin süresi uzun ama gayet akıcı.Aamir Khan'ın oyunculuğu harika.Konusu ve akışı mükemmel.Kaçırmayın...









40-Gangs of New York/New York Çeteleri


Gözleri önünde babası öldürülen Amsterdam katilini avlamak üzere New York'a geri döner.Amacı o günden beri mahallenin acımasız lideri Kasap Bill'dir.



167 Dakika/2002/ABD,İtalya


Amsterdam Valon babasının intikamını almak ve şehrin hakimiyetini eline almak ister..Martin Scorsese'den bir başyapıt.Tam anlamı ile intikam filminden ziyade tarih ve Amerikan iç savaş dönemine ışık tutan bir film.Mesaj dolu bir film.Tarih filmi olduğu için baya uzun.İçinde intikam olduğu için listeye aldım.İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.





41-Point Blank/Dönüşü Olmayan Yol


Walker hapisdedir ve arkadaşları ile kaçma planları yapar.Fakat arkadaşı Walker'ı kandırır ve parasını alır.Walker hapisten kaçıp intikam almaya ant içmiştir.Ancak bir sorun daha vardır.Hapisten çıktığında intikam alacağı kişiler bir hayli fazladır..


92 Dakika/1967/ABD


Film başrol oyuncumuz Walker'ın psikolojik yönüne çok önem vermiştir.Payback tarzı bir film.1967 yapımı olduğunu düşünün.Eski filmleri sevenler için biçilmiş kaftan.Süresi ideal.








    Notlar

   Listemi 41 film ile sınırladım arkadaşlar.Yukarıda da belirttiğim gibi özellikle Kore sinemasından oldukça çok intikam filmi çıkmaktadır.Keza Japonya sinemasında da.O yüzden o filmleri listeye koymadım.Yoksa çok uzun bir liste olurdu.Bu yüzden affınıza sığınıyorum.

  İntikam temalı Western filmleride oldukça boldur.İntikam duygusunu film içine indirgersek film sayısı 200'e bile çıkardı.Listede ki filmlerin çoğu intikam filmleri.Bazıları ise hem tarih,hem aşk filmleri fakat içerlerinde yoğun olarak intikam duygusu olduğu için listeye aldım.Tabi ki en iyileri.

 7Days,Machete,Joy Ride gibi filmleride listeye koyabilirdim fakat kısa tutmaya çalıştım.Dileyen  filmlerede göz atabilir.Listeyi umarım beğenirsiniz.Kendi yorumlarımı kısa tutmaya çalıştım.İsteyenler daha detaylı yorumlara göz atabilirler.Listeyi umarım beğenmişsinizdir.



   İYİ SEYİRLER

En İyi İntikam Filmleri En İyi İntikam Filmleri Reviewed by asa on 13:04 Rating: 5

8 yorum:

  1. Monte Kristo Kontu ve Jason Bourne...

    YanıtlaSil
  2. Şurada da baya iyi filmler var. http://hayro.la/en-iyi-intikam-filmleri/

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. sinemaseverlerin beğeneceği uzun ve güzel bir liste olmuş teşekkürler.bu liste de
    ilginizi çekebilir https://www.youtube.com/watch?v=maBBXUpCYK4

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık hocam bu güzel filmleri bizlere izlettirdiğiniz için..

    YanıtlaSil
  6. slm ben bir film ariyorüm ama bülamıyorüm ismini tam bilmiyorüm konüsü aklımda kaldıgı kadarıyla bir dügün günü tüm aylenin erkekleri öldürülür kadınlar intikam için pilan yapar 2 bölümden olüşüyordü

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.