The Awakening / Öbür Dünyadan



                Çıkış Tarihi : 20 Nisan 2012
                Yapım : 2011/ABD,İngiltere
                Tür :Korku,Gerilim
                Süre : 107 Dakika

                Oyuncular :Imelda Staunton,Rebecca Hall,Dominic West,Joseph Mawle,Anastasia Hille
                Senaryo : Stephen Volk,Nick Murphy
                Yönetmen : Nick Murphy
                Müzik : Daniel Pemberton
       
                Bütçe : 3.1 Milyon Dolar
                Hasılat : 5 Milyon Dolar

     


            Florence Cathcart hayaletleri yakalama konusunda uzman bir kadındır.Bir şikayet üzerine taşrada bir okula gider.Gideceği okulda hayaletler gezmekte,öğrenciler ve hademelere gözükmektedir.Florence kendi yöntemleri ile gerçeği ortaya çıkaracağını düşünür fakat varlıkların kendilerini hissetmesiyle herşey alt üst olacaktır...

           Film 1920 yılında,savaş sonrası İngiltere'de geçiyor.Yoksukluk ve açlığın yoğun yaşandığı dönemde.Film eski yılları çok güzel yansıtmakta.Dönemin kılık,kıyafetleri,atmosferi birebir izleyiciye aktarılmış.Film başından sonuna kadar mistik öyküsü ile izleyiciyi koltuğa çiviliyor.Özellikle son yıllarda zekice kurgulanmış korku filmlerine hasret kaldığımızı söylemeliyim.

     
        Film korkutmaktan ziyade geriyor,ürpertiyor ve düşündürüyor.Klasik korku-gerilim unsurlarınıda içerisinde barındırıyor.Filmin sonuna kadar merak içinde kalıyorsunuz.Diğerleri,Altıncı His tarzı bir film olduğunu söylemeliyim.




            Ses efektlerinin yerinde kullanılması ile izleyici iyice geriliyor.Rebecca Hall'ın oyunculuğu Hırsızlar Şehrinde'de güzeldi bu filmde de harika.Çok güzel bir oyunculuk.Film içindeki gizemli havaya kendiside kapılıyor.Aslında bu tarz filmlerde yani eski zamanları işleyen filmlerde en önemli nokta,eski zamanı bizlere iyi aktarması.Dönemin mekanın korku filmine uyacak şekilde sisli ve kapalı güzel bir havası var.

        Korku ve gerilim filmi son çeyreğine doğru dram ve romantizme doğru yöneliyor fakat bu olay filme kesinlikle negatif bir etki yaratmamış.Bilakis senaryo ile doğru orantılı ilerlemiş.Daha sakin ve gizemli bir film arayanlar film çok güzel bir altenatif.


      Film hem tarihi hem korku filmi olarak orta şekerli bir gerilim filmi.Merak ve gizem ön safhada.Oyunculukları ve senaryosu oldukça iyi.Etkileyici bir son sizleri bekliyor olacak.Son zamanlarda korku filmlerine farklılık getirdiği ortada.Özellikle filmde mekan seçimleri çok iyi.The Others tarzı filmleri sevenlere şiddetle tavsiye edilir...





   İYİ SEYİRLER...







































                 















The Awakening / Öbür Dünyadan The Awakening / Öbür Dünyadan Reviewed by asa on 14:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.