Michael Oher ve Blind Side Filmi

Michael Oher

Merhabalar.
Yeniden çok keyifli bir yazıyla karşınızdayız.Gerçek hayattan beyazperdeye uyarlanan filmleri anlatmaya devam ediyoruz.Bugünkü konumuz Michael 'Big Mike' Oher ve Blind Side filmi.

İzninizle önce filmlere konu olan adamımız Michael Oher hakkında konuşalım sonra da filmimizden bahsedelim.

Michael Oher 28 Mayıs 1986'da uyuşturucu bağımlısı bir annenin oğlu olarak Memphis Tennessee'de dünyaya geldi.Annesinin bile sayısını hatırlamadığı kadar öz ve üvey kardeşi vardı.Annesi bağımlı olduğundan süreklici koruyucu ailelere verilmekteydi.En sonunda annesi ile bağlarını tamamen koparınca da sokakta yaşamaya başladı.Şansı da dışarıda kaldığı gecelerin birinde açıldı.Beyaz bir aile onu yanlarına aldı ve önce okuldan mezun olmasını sonra da ünlü bir Amerikan futbolu oyuncusu olmasını sağladı.

Michael ve üvey ailesi

Michael Vikipedi'ye göre 1.93 diğer neredeyse bütün kaynaklara göre ise 2.09 boyunda siyahi bir genç.Ancak Michael'in hikayesini iki farklı şekilde anlatmamız gerek çünkü gerçek hayat hikayesi ile filmde anlatılanlar biraz farklı.

Genel olarak hayat hikayesi filme doğru aktarılmış ancak bazı şeyler çarpıtılmış.Mesela Michael Oher filmde gerizekalı ve anlama güçlüğü çeken birisi olarak tanıtılmakta.Ancak verdiği demeçlerde ne küçükken ne de şimdi filmde anlatıldığı gibi zeka geriliği çekmediğini belirtiyor.


Bir diğer nokta da futbol bilgisi.Filme göre Michael futbolun f'sinden bile anlamayan biri.Kendisini evlat edinen ve kaderini değiştiren ailenin ufak oğlu ona futbol öğretiyor.Ancak yine kendi söylediklerine bakarsak futbolu daha önceden de bilmekte.

Ve Michael Oher 2009'da çekilen filmin kariyerinde kendine ayakbağı olduğunu söylüyor.

Futbol yaşamını merak edenlere;

Michael Oher 2009'da 1.tur 23. sıradan Baltimore Ravens takımına draft edilmiştir.2014'te Tennessee Titans ve 2015'te Carolina Panthers ile sözleşme imzalıyor.
Halen Carolina Panthers'te oynamakta.

2010'da yılın çaylağı ödülüne aday gösterilmiş ancak kazanamamış.Ödüle Brian Crushing layık görülmüş.

Oher'in draftı ve ailesi

Yıllık 12 milyon dolar kazanmakta ve kariyerinde dibi gördüğü söylenmekte.

Gelelim bu mükemmel hayat hikayesi kadar mükemmel filme.


'Bazı insanlar soğan gibidir.Anlayabilmek için katman katman soymak gerekir.'

Michael Oher'in hayatını yanlışlarıyla doğrularıyla çarpıcı bir şekilde anlatmış filmimiz.Sandra Bullock ve Quinton Aaron'ın oyunculuklarına diyecek lafımız yokken futbol sahneleri de filmin havasını zaman zaman değiştiriyor.Birçok şeyin de değerini anlayacağınız bir film.İzlemelisiniz.


Filmin bir de oldukça güzel minimalist posteri bulunmakta.


İyi Seyirler...
Hayırlı Ramazanlar...


Michael Oher ve Blind Side Filmi Michael Oher ve Blind Side Filmi Reviewed by asa on 14:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.