Cop Land /Güçlüler Bölgesi



         Vizyon Tarihi : 23 Ocak 1998
         Yapım : 1997-Amerika
         Süre : 116 Dakika
         Tür : Aksiyon,Dram,Suç,Polisiye,Gerilim


        Oyuncular : Sylvester Stallone,Robert De Niro,Harvey Keitel,Ray Liotta,Robert Patrick
        Yönetmen : James Mangold
        Senaryo : James Mangold
        Yapım : Cathy Konrad,Cary Woods
        Müzik : Howard Shore

        Bütçe : 15 Milyon Dolar
        Hasılat : 45 Milyon Dolar



         Garrison,New York yakınlarında bulunan küçük bir kasabadır.New York polislerinin yaşadığı yüksek güvenlikli bir yerleşim yeridir.Freddy Heflin (Sylvester Stallone ) bu küçük kasabanın şerifidir.Bir kulağının sağır olması nedeniyle polis olamamış ancak şerif olabilmiştir.

        Bir gece Murray isimli genç polis eve dönerken takibe aldığı arabadaki zenciler tarafından arabasına silah doğrultulur.Silah doğrultup ateş eden zencileri öldürür.Halk şoka uğramıştır ve olayın bir an önce aydınlatılmasını ister.Üç gün öncesine kadar kahraman olarak tanıtılan Murray,artık zan altındadır.Kasabayı yöneten polislerden Ron olayı ört bas etmek için çalışmalara başlar.Murray'in intihar ettiğini duyursa da olaylar New York polis departmanındaki özel araştırmacıları tatmin etmez.Moe isimli özel araştırmacı,Freddy'den yardım almak için kasabaya gelir.Huzur ve güven dolu kasaba yerini kargaşaya bırakır......




         Benim en beğendiğim polisiye filmlerinden bir tanesi.Gerek oyuncu kadrosu,gerek senaryosu,gerek oyunculuklar izleyiciyi hayran bırakan bir film.Yukarıda özet geçtiğim ve konusunda da yazdığım gibi filmimiz polisiye,aksiyon,dram ve gerilim unsurlarının karışması ile karşımıza çıkıyor.Ama aksiyonu az bir film.Polis-mafya ilişkisinide gözler önüne seren bir film.

       Bir şerifin yozlaşmış polislerle olan mücadelesi filmin ana teması.90'lı yılların Amerikan sokakları,arabaları ve yaşamını sevenler için çok güzel bir örnek.Stallone bu filmde o klasik görüntüsünden çıkıp,her tip filmde oynarım mesajını herkese iletmiş.Robert De Niro yine oyunculuğunu döktürmüş.Ray Liotta ve Harvey Keitel filme ayrı bir hava katmış.Özellikle Ray Liotta.

     Filmi götüren Stallone ve Keitel ikilisi.Aksiyon arayanlar uzak dursun.Durağan işleyen yapısı var fakat bu izleyiciyi sıkmıyor koltuğa bağlıyor.Her sahnesinde neler olacak ? cümlesi sürekli aklınızda.Filmin konusu,senaryosu çok ilginç.İzleyince hak vereceksiniz.Suç teması bizlere aktarılmış.


    Adalet sistemine,yozlaşmış polislere,polis-mafya ilişkilerine mesaj yollayan,oyunculukları ile ön plana çıkmış güçlü bir suç filmi.Kadrosunun hakkını veren güzel bir film.Süresi oldukça ideal.Kaçırmamanızı öneririm.....




         İYİ SEYİRLER...



Cop Land /Güçlüler Bölgesi Cop Land /Güçlüler Bölgesi Reviewed by asa on 05:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.