Smurl Ailesi Olayı ve Lanetli Ev



        The Bell Witch ve Amityville dehşeti gibi poltergeist bir vaka olan Smurl Ailesinin başından geçen olayları ele alacağım.Poltergeist vakalar her zaman ilgimi çekmiştir ve beyazperdeye uyarlanmasını iple çekerim.Poltergeist nedir ? Bilmeyenler için hemen söyleyim.

      Poltergeist;genellikle kötü niyetli ve yaramaz ruhların,sesler çıkararak,eşyaları haraket ettirerek,insan veya hayvanlara hücum ederek kendi varlıklarını veya ruhlarını ortaya çıkarmasına denir.Poltergeist vakaları sıkça yaşanır.Yaşanan bazı vakalar medya sayesinde tüm dünyaca tanınma fırsatı bulur.Bunlardan en önemlisi ise 1974 ve 1987 yılları arasında Smurl Ailesinin başından geçen olaydır.Yaşanan bu önemli vakayı işledikten sonra sinema dünyasındaki temsilcisi The Haunting ın Connecticut (Lanetli Ev ) filmini sizlere aktaracağım.Sizde hazırsanız korku serüvenine doğru yol alalım.



     1972 yılında Atlas Okyanusu ve Floridayı Agnes kasırgası vurur.Bu denli şiddetli ve büyük yıkım getiren kasırga birçok aileyi olumsuz etkiler.Bu ailelerin başında Smurl Ailesi'de vardır.Jack ve Janet Smurl kasırganın yaptığı yıkıntılardan ve selden kaçmak için evlerinden Pensilvanyadan ayrılırlar.

   1973 yılında Jack Smurl'un anne ve babası çifte dublex bir ev alır ve beraber yaşamaya başlarlar.Çiftin iki tane kızları vardı.Dawn ve Heather adında.Çift ve çocukları evin bir yarısında,anne ve babaları ise evin diğer yarısında yaşıyorlardı.Ev 1896 yılında inşa edilmişti ve orta gelirli ailelerin yaşadığı sessiz ve sakin bir mahalleydi.

   Aileler arasında hiçbir sorun yoktu ve mutlu bir şekilde yaşıyorlardı.Jack ve Janet çifti ve aileleri olduça inançlı insanlardı.Katolik inançlarına bağlı bir yaşam sürüyorlardı.Evde bazı değişikler ve tamirler yapılmıştı.Bir süre sonra ise çiftin yeni doğan ikizleri Shannon ve Carin aileye katıldı.


      Eve taşınmalarından bir buçuk sene sonra 1974 yılında bir şeyler değişmeye başladı.



      Anlamsız ve kafa karıştırıcı olaylar ile başladı.Yeni aldıkları halıların birinde nereden ve nasıl geldiği belli olmayan ve çıkması mümkün olmayan lekeler olmaya başladı.Yeni alınan banyo eşyalarının üzerlerinde çizikler,tamir edilmesine rağmen akan borular ve televizyonun aniden alev alması aileyi korkutmuştu.

   Yaşanan bu olaylar zaman geçtikçe daha korkutucu bir hal almaya başladı.Radyonun ansızın çalmaya başlaması,çekmecenin kendiliğinden açılıp kapanması,merdivenlerde kaynağı belirsiz ayak sesleri geliyordu.Küçük kızları Dawn odasında havada yüzer gibi duran insanlar gördüğünü söylüyordu.

  Kendiliğinden boşanan klozetler,yazıcının fişte takılı olmamasına rağmen çalışması.İşler daha da kötüleşmeye başladı.Evin yakınındaki komşular bile etkileniyordu.Evde kimsenin olmadığı zamanlarda bile evden sesler ve çığlıklar geliyordu.Daha sonraları aileye fiziksel şiddet olmaya başladı.Köpekleri işkenceye maruz kalıyor evde defalarca ordan oraya atılıyordu.



     1986 yılında Amityville evini incelemiş olan psişik araştırmacı ve demonolojist Ed ve Lorraine Warren yardım amacıyla Janet ile bağlantı kurdular.Aile onların hakkında bilgi sahibiydiler ve çaresizlik içinde onlardan yardım istiyorlardı.Aile ile görüşüp evi incelediler.Evde 4 tane şeytani varlık olduğunu söylediler.Bu şeytani varlıkların açığa çıkması için çok denemeler yapıldı ve olumsuz sonuçlandı,aileye olan şiddet en üst safhaya kadar ulaşmıştı.

   Kızları seksüel saldırılara uğramış,diğer çocuklarının kollarında ve ellerinde ısırıklar,kesikler oluşmaya başladı.Aile sonunda katolik kilisesinden yardım istedi fakat istedikleri neticeyi alamadılar.Peder Mc Kenna eve geldi şeytan çıkarma ayinleri yapıldı fakat bu ruhsal varlığın şiddetli saldırmasına neden oldu.

   Son çare medyaya haber verildi.Medyada haber çıkınca Smurl'ların evi ziyaretçilerin ve medyaların yoğun akınına sebep oldu.Katolik kilisesi ikinci başvuruyu da reddetti.Bölgedeki Seranton tarikatına mensup kişiler başvurup bir araştırma yaptı fakat olumsuz sonuçlandı.



       Peder Mc Kenna tarafından tatbik edilen üçüncü şeytan çıkarma çalışması olayların sonlanmasına sebep oldu.Olaylar tamamen bitmişti.Fakat üç ay sonra 1986 Aralığında siyah renkteki bir varlığın Jack tarafından tekrar görülmesi ile başladı.Smurl ailesi evi terk ederek başka kasabaya taşındılar.

   Aile olaylar ile ilgili kitap basmıştır.




       Yaşanan bu paranormal olaylar 2009 yılında sinemaya aktarılmıştır.Filmimize yavaş yavaş geçelim.



            Künye

            Çıkış Tarihi 12 Haziran 2009
            Yapım  2009-ABD
            Tür  Korku,Gerilim,Dram
            Süre  92 Dakika
            Hasılat 78 Milyon Dolar

           Oyuncular Amanda Crew,Kyle Gallner,Virgina Madsen,Elias Koteas
           Yönetmen






           İzlenimlerim

           Filmi izlerken amacınız 'korkmaksa' film bu isteğinizi karşılayacak türde.Gerçek bir hikayeden uyarlanması filmi daha da cazip hale getiriyor.Süresi oldukça ideal.Bir korku filmi için ideal bir süre.

   


        Ses efektleri son derece güzel.İzleyiciyi korkutmayı başarıyor.Filmde mistik bir havadan ziyade gerçek bir hikayenin yansıması var.Sürükleyici bir film.Duygusallık ve korkunun harmanlanması filme ayrı bir hava katmıştır.Dram ön planda.

    Bir korku filmindeki bütün ögeler işlenmiş.Gerilimin dozuda düşmeyince izleyici filmden kopmamıştır.Oyunculuk olarak Kyle Galner ve Virginia Madsen'in oyunculuğu ortalamanın üstünde.Genel olarak klişelerden kopması ve ses efeketlerinin yerli yerinde kullanılması filmi güzel kılan özelliklerden.

 
  Kurgusu,oyunculukları,ses ve makyaj konularında başarısı ile filmimiz önemli bir yapıt.Konuyu merak edenler detaylı bir araştırma yapabilir ve Discovery Channel'ın aile hakkında çektiği belgeseli seyredebilir.



  Konuyu merak edenler filmi kaçırmasın.......








Smurl Ailesi Olayı ve Lanetli Ev Smurl Ailesi Olayı ve Lanetli Ev Reviewed by asa on 07:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.