Gizemli Tarikat Skulls and Bones ve The Skulls Filmi



       Bugüne kadar üzerine çok konuşulan ve en popüler konudur gizli örgütler.Bu gizli yapılanmaların dışarıya sır vermemesi,bir mit olarak kalması şüphesiz ki herkesi meraklandırıyor.Son zamanlarda ortaya atılan komplo teorileri insanların bu örgütler hakkında araştırma yapmalarına vesile oldu.Yazımda İlluminatinin bir kolu olan Skulls And Bones cemiyetini işleyeceğiz.Yazım madde madde olacaktır.Bilgilendirme amacı ile yazdım.Akabinde cemiyeti konu alan filmi Saklı Geçmişleri sizlere tavsiye edeceğim.

     Hazırsanız tarihin gizli bölmelerine doğru yol alalım....
     

   
    1-Skulls And Bones Society,SBS (Kurukafa ve Kemikler Cemiyeti) 1832 yılında Amerika'nın Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan Yale Üniversitesinde kurulmuştur.

   2-Yale Üniversitesinde sınıf arkadaşı olan William Huntington Russell ve Alphonso Taft tarafından kuruldu.Kendilerinin haricinde Üniversiteden 13 öğrenci toplamda 15 öğrenci ile bu cemiyeti hayata geçirmişlerdir.


                          Alphonso Taft...




      3-Derin dünya oluşumu ''İlluminatinin'' bir parçasıdır.Sembolü Kurukafa ve kemikler olduğu için bu adı almıştır.Masonik prensiplerle benzerlikleri vardır.

     4-Kendilerine özgü ritüelleri vardır.Çırılçıplak soyunup bir tabuta girerler,bu esnada en mahrem sırlarını dahi anlatmak zorundadırlar.Bu törenin adı ''İnisinasyon Töreni''dir.Tören sonrası tabuttan çıktıklarında yeniden doğmuş sayılırlar.

   5-Rivayete göre yapılan törenlerde Apaçi şefi Geronimonun kafası kanla doldurulur ve üye kabul edilen kişi bundan içerdi.

  6-Üyeler genellikle Abd'nin varlıklı ailelerinin başarılı çocuklarıdır.Son derece elit bir yapılanma olduğunu söylemeliyim.Seçkin ailelere ait az kişiyi üye yaparlar.Üye olmak için beyaz,Anglo-Sakson,Protestan olmak gerekir.

 7-Üye olmak için son sınıf öğrencisi olmak zorunludur.Adaylar 3.Sınıfta iken örgüt üyeleri tarafından belirlenirler ve bir sene boyunca izlenirler.Uygun görülürlerse bir sene sonra örgüte kabul edilirler.

 8-Örgütün merkezi Yale Üniversitesidir.Genç üyeler daha sonra ABD'deki kilit mevkilere getirilir.Dıştan bir öğrenci kulubü gibi gözüksede,özünde Dünyayı yönetmeye aday seçilmiş kişiler topluluğudur.

 9-Önceki ABD Başkanı George W.Bush da babası gibi bu örgüte üyedir.Örgüte yakınlıkları eski ABD Senatörü dede Prescott Bush'tan ileri gelmektedir.Bu aile en az üç kuşak bu örgütün üyesidir.



                 Saatin solunda duran ilk kişi G.Herbert Walker Bush(George Bush'un babası)


 10-Her yıl Nisan ayında Yale Üniversitesinin kampüsünde düzenlenen törenle 15 yeni kişi örgüte üye yapılır.Üyeler davet edilir,Başvuru yapılmaz.

 11-Bu yapı kendi aralarında ''Modern Aristokrasi'' oluşturmuştur.Süper Elitler ve Beyaz kardeşlik organizasyonu kurmuşlardır.CIA,FBI,Senato,Beyaz Saray ve büyük şirketlerde örgüt üyeleri bulunmaktadır.

 12-1856 yılından beri eski Yale Kampüsünde Pazar ve Perşembe günleri toplanırlar.İnsanoğlunun fani olduğunu hatırlatmak amacıyla çeşitli ritüeller gerçekleştirirler.Örgütteki her üyenin kendine ait kod isimleri vardır.

 13-Önemli bir detay ise;Pazar ve Perşembe günleri düzenledikleri ayinlerde tüm saatler kasıtlı olarak 5 dakika ileri alınır.Gerçek dünyadan farklı bir dünyada olduklarını göstermek için.

 14-Cemiyetin üye sayısı son 150 yıl içinde 2500'ü geçmiştir.

 15-Önemli üyeler;

    Eski Abd Başkanı George W.Bush
    Başkan George H.W.Bush (George Bush'un Babası)
    Senatör Prescott Bush (George Bush'un dedesi)
    Senatör John Kerry
    Yazar Archibald MacLeish
    Süper Zengin William Draper
    Tıme yayıncısı Henry Luce
    William F.Buckley
    Akademisyen Robert McCallum
    İlluminatinin yapılanmasının en önemli adamı David Rockefeller
 

                                    David Rockefeller



                                  Yazar Archibald MacLeish..



     16-Örgüt üyeleri gerekirse milyon dolarları harcarlar.Ömürleri boyunca sahip oldukları malların bir kısmını örgüte verirler.

    17-İstenen pozisyona getirilen örgüt üyelerinin amacı;örgütün hedeflediği,uluslararası çaptaki firma ve kuruluşların sahipleri olarak,dünyayı siyasi ve ekonomik olarak kendilerinin yönetmesi ve bu amaç doğrultusunda yasalar çıkmasında,iç ve dış politik kararlar alınmasında önemli rol oynarlar.

   18-Daha da etkin olmaları için yapılanma dışında dış katıldıkları dış çemberlerde vardır.Bohemian Grove,CFR,Bilderberg ve Trilateral komisyon gibi örgütlerle bağlantıları vardır.Örnek aldıkları örgüt ise masonlardır.-Kurukafa ve Kemiklerin en etkin oldukları kurum CİA olduğu ileri sürülür.1961 yılında Kennedy bu etkiyi yıkmayı düşünür.Ve iki sene sonra suikaste kurban gider.

 19-Kendilerini Farmasonluğun temsilcisi olarak görürler.Kendilerini üstün görme prensibleri vardır.Binasında tek bir pencere bile yoktur.İçeride ne olup bittiğini kimse bilmez.Ana kapısı hiçbir zaman kulanılmamaktadır.Yer altından bir girişi olduğu ileri sürülür.

 20-Bir rivayete göre baba George Bush'un örgüte girebilmek için geronimonun mezarını açıp kemiklerinin getirmesi istediği söylenir.Geçen yıllarda Geronimonun torunları dedelerinin kemiklerini çalan adamın oğlundan kemikleri istemişlerdir.Fakat Bush bu konuya sessiz kalmıştır.


                            Eski Yale Kampüsü...


   

           Yönetmen Rob Cohen tarafından örgütü anlatan film 2000 yılında çekilmiştir.




         Künye

         Çıkış Tarihi  8 Aralık 2000
         Yapım  2000-ABD-Kanada
         Tür   Dram,Suç,Aksiyon,Gerilim
         Süre  107 Dakika
         Bütçe 15 Milyon Dolar
         Hasılat 50 Milyon Dolar

        Oyuncular  Paul Walker,Joshua Jackson,Hill Harper,Leslie Bibb,William Petersen,Steve Harris,Scott Gibson

       Yönetmen  Rob Cohen
       Müzik  Randy Edelman
       Senaryo  John Pogue


     Konu

    Luke McNamara'ın en büyük hayali bu büyük cemiyete girmektir.Hayallerine ulaşması yönünde büyük adımlar atmasında bu örgüte üye olması gerektiğini iyi bilir.Üye olan Luke'un pişmanlığının ortaya çıkması fazla zaman almayacaktır.





     İzlenimlerim

    Hikayesi,oyunculukları ve kurgunun şaşırtıcılığı ile ortalamanı üzerinde bir film olmuştur.Filmde üniversitedeki öğrencilerin örgüte kabulü,ritüelleri ve bu yapılanmanın ne kadar büyük bir yapılanma olduğunu filmde net bir şekilde göreceksiniz.Tempo ve gerilimin sonuna kadar işlendiği bir filmdir.

   Film konusu ile ilgi çekicidir.İzleyicide sonuna kadar merak uyandırıyor.Oyunculuk olarak Paul Walker ve Joshua Jackson'ın performansları son derece iyiydi.Süresi aksiyon,gerilim filmleri için
idealdir.Sonuna kadar merak uyandırıcı olduğu için sizleri sıkmayacaktır.

   Örgüt hakkında doğal olarak herşeyi anlatmasını bekleyemeyiz.Filmde bizlere çoğu şey aktarılmış.Öğrencilerin nasıl kabul edildiği,sonraki süreçleri bizlere aksiyon tadında anlatmış.


  Oyunculuk,kurgu,süre gibi kriterleri göz önünde bulundurursak filmimiz geçer puanı almıştır.Eğer gizli örgütleri merak ediyorsanız bu film tam sizlik diyebilirim.Konuyu merak edenler yazıyı okuduktan sonra filmi izleyebilir.






    İYİ SEYİRLER...





Gizemli Tarikat Skulls and Bones ve The Skulls Filmi Gizemli Tarikat Skulls and Bones ve The Skulls Filmi Reviewed by asa on 02:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.