The Night Of The Hunter / Caniler Avcısı



         Yapımı : Abd/ 1955
         Tür :Gerilim,Dram,Korku
         Süre :90 Dakika

        Oyuncular:Robert Mitchum,George Wallace,Shelley Winters,Lillian Gish,Gloria Pall
        Senaryo :James Agee
        Yönetmen :Charles Laughton


     Ben Harper 10.000 dolar için cinayet işler ve idam cezasına çarptırılır.Suçlu bulunmasına rağmen para ortaya çıkmamıştır.Çünkü Ben tutuklanmadan önce parayı sadece küçük John'un bildiği bir yere saklar.Sağ ve sol ellerinde sev ve nefret et yazan ve çeşitli suçlar işleyen rahip Powell ise Ben Harper'ın hücre arkadaşıdır.Ve paranın peşindedir.Bütün denemelerine rağmen paranın yerini öğrenemeyen rahip Powell,Ben'in uykuda sayıkladığı bir cümleden yola çıkarak paraya ulaşmaya çalışacaktır.



         Filmimizin konusu oldukça farklı ve ilgi çekicidir.Hollywood'un en sert,karanlık ve kötü adamı Robert Mitchum'dan gizemli bir film.Yeni filmlere öncülük eden ve kalite kokan bir filmdir Caniler avcısı.

        Filmin senaryosu ve Robert Mitchum'un oyunculuğu çok iyidir.Filmin farklı bir anlatımı ve atmosferi var.Alfred Hitchcock filmleri ile eşdeğer bir film olduğunu sizlere belirtmeliyim.1955 yapımı bir film olduğu için her ne kadar olumsuz yorumlar olsa bile o yıllara göre değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.

     Filmimizde yer yer kopukluklar var.Orta şekerli bir gerilim olduğunu sizlere söylemeliyim.Film 90 dakika süresi bir korku ve gerilim filmi için ideal.Özellikle filmin müzikleri harikadır.



       Robert Mitchum filmde kendi yazdığı şarkıyı söylüyor.Daha sonraki yıllara çoğu filme öncülük eden,hollywood yönetmenlerini etkileyen bu filmi kesinlikle izleyin.





   İYİ SEYİRLER...



The Night Of The Hunter / Caniler Avcısı The Night Of The Hunter / Caniler Avcısı Reviewed by asa on 08:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.