Seri Katil Ted Bundy ve Bundy



                                          ''Yaşama ve ölüme hükmetmek istiyorum.''


                Theodore Robert Bundy Amerikalı seri katil,tecavüzcü.Seri katil kavramını litaratüre sokan adam.Birçok kişi Ted Bundy'i bilir.En azından hayatını ve yaptıklarının haricinde isim olarak duymuştur.Seri katil deyince ilk akla gelen isimdir.Yazımda Ted Bundy'nin hayatını ve yaptıklarını kısa ve öz bir şekilde özet geçip,hayatını anlatan 2002 yapımı Bundy:Bir Amerikan İkonu filmini ele alacağım.

             Ted Bundy 1946 yılında Vermont,Burlington'da doğmuştur.Bundy'nin çocukluğu sorunlu geçmiştir.Hayatının ilk dokuz yılını annesi ve dedesi ile Philadelphia'da geçirmiştir.Aile fertlerinin anlattıklarına göre Bundy'nin ruh sağlığı bozuk ve şiddete eğilimliydi.Babasının kimliği bilinmiyor ama annesi bir tezgahtardı.

         Bundy'nin babası annesi ve onu terk etmişti ve ilerleyen yıllarda da annesi ortadan kayboldu.Bundy ablasını annesi,eniştesini de babası zannetmiştir.İlkokul ve lise yıllarında içine kapanık birisi idi.


               
              Aile içi şiddet ve sorunların her çocuk gibi Ted Bundy'de olumsuz sonuçlar doğurduğunu görüyoruz.Buna rağmen Bundy derslerinde çok başarılı hatta okulun en başarılıları arasında yer alıyordu.Bundy liseyi derece ile bitirdi.Ve Utah Üniversitesi Hukuk fakültesinden davet mektubu aldı ve kabul etti.Siyasete atıldı ve Cumhuriyetçilerin yanında yer aldı.Hatta herkes Bundy'nin iyi bir siyasetçi olacağına inanıyordu.

         Daha sonra Seattle'da intahar kriz merkezinde gönüllü olarak çalışır.Bundy Stephanie Brooks adlı kadınla ciddi bir ilişkisi olmuştur.Kadın Bundy'i terk eder.Çift iki yıl ayrı kaldıktan sonra Bundy kadının hayatına tekrar girer ve evlenme teklifi eder.Stephanie teklifi kabul eder fakat 2 gün sonra Bundy kadını terk eder.

       Ve bu son ayrılıktan sonra cinayet süreci başlar.Bundy'nin Seattle'daki çalıştığı merkezden arkadaşı olan Ann rule ve eski dedektif Robert D.Keppel'e göre Ted Bundy ilk cinayetini 15 yaşında işlemişti.8 yaşındaki bir kızı öldürmüştü.



        Ted Bundy 1974'den 1978'e dek Colarado,Washington ve Florida'da 7 den fazla eyalette cinayet işledi.Üniversite döneminde 120'den fazla kadın öldürmüştür.Öldürmeden önce kurbanlarına tecavüz edip şiddette sınır tanımıyordu.

       Bundy cinayetleri işlerken çeşitli aletler kullandığını itiraf etmiştir.Metal boru,levye,kadın çorabı,kelepçe ve buz kıracağı gibi aletleri kullanmıştır.Ve kurbanlarının bir çoğunu koltuk değneği ile kandırırdı.Ayağını inciltmiş numarası yaparak koltuk değnekleri ile kitapları arabasına taşırken onu gören kızlardan yardım isterdi.Yardım için yaklaşan kızları etkisiz hale getirirdi.Etkisiz hale getirdiği kurbanları tenha bir yere götürüp öldürürdü.

     

     
           Yöntemlerini değiştirerek  bu kez geceleri evlere girip onlara şeytani bir öfke ile saldırıyordu.Bir kurbanını levye ile ağır bir şekilde öldürmüştür.



               1975 yılında hapse girip tekrar kaçmıştır.1978'de Florida Eyalet Üniversitesinde okuyan Lisa Levy ve Margaret Bowman'ı vahşice öldürüp tecavüz etti ve kimseye görünmeden olay yerinden uzaklaştı.Bu onun yakalanmasına sebep olan son olay oldu.

              Bundy yakalanmaştı.Yakalanıp dava süreci başladığında savunmasını kendisi yapmış ve oldukça da başarılı olmuştur.Yakalanmasına sebep olan şey ise kurbanın kalçasında yer alan bir ısırık oldu.Uzmanların incelemesi sonucunda kurbanın bacağında yer alan ısırık ile Bundy'nin dişleri ile örtüştüğü sonucuna varıldı.Ve jüri Bundy'nin idamına karar verdi.

         Temyiz süreci 10 yıl sürmüştür.Yaşanan bütün olaylara rağmen Bundy bazıları için bir kahramandı.Hayranları gün geçtikçe çoğalıyordu.Hayranlarından binlerce mektup hatta ve hatta evlenme teklifi bile alıyordu.

      Onlarca kadını katleden cani 24 Ocak 1989'da elektirikli sandelyede infaz edildi.Bundy idama giden yolda faili meçhul cinayetleri işlediğini kabul etti ve pişman olduğunu söylemiştir.



               Bundy'nin son günlerinde idamı düşündüğünü fakat bundan vazgeçtiğini söylemiştir.İdam gününde biftek,tavada yumurta ve patates yedi.Kahve içti.
 
               Gardiyanlardan alınan bilgiye göre,hazırlık için hücresinden zorla çıkarıldı.23 Ocak 1989 günü sabah 7:06'da elektrikli sandelyede Kimberly Leach cinayetinden idam edildi.

         Son sözleri ise ''aileme ve arkadaşlarıma sevgilerimi iletmenizi istiyorum''olmuştur.2000 volt elektrik vücudundan iki dakikadan kısa bir süre gezdi.7:16'da öldüğü açıklanmıştır.



            2002 yapımı Bundy filmimize geçelim..




              Vizyon Tarihi : 22 Kasım 2002
              Tür :Biyografi,Dram,Suç,Gerilim,Psikolojik
              Süre : 99 Dakika
              Yapım :Amerika/İngiltere
 
             Oyuncular :Jennifer Tisdale,Michael Reilly Burke,Boti Bliss,Deborah Offnerr
             Yönetmen :Matthew Bright

     
             Ted Bundy'nin psikolojisi üzerine çekilmiş ve tamamen gerçek olaylar ile dolu bir film.Film de oldukça çok cinayet sahnesi göreceksiniz.Ted Buny'nin ne kadar psikopat olduğunu fillmde çok iyi bir şekilde göreceksiniz.



         Michael Reilly Burke harika bir oyunculuk sergilemiştir.Tamamen karakteri yaşamıştır.Süresi de oldukça idealdir.Cinsellik sahnesi oldukça fazladır.Bu tip olaylar ilginizi çekiyorsa kesinlikle bu filmi izleyin.

      Ted Bundy hakkında yapılan tavsiye edebileciğim diğer filmler de şunlardır;

        The Stranger Beside Me (Yanımdaki Yabancı ) 2003
        Ted Bundy:Bir Amerikan İkonu 2008

     Bu iki filmi de izlemenizi öneririm.




      İyi Seyirler..








Seri Katil Ted Bundy ve Bundy Seri Katil Ted Bundy ve Bundy Reviewed by asa on 05:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.