The Snow Walker



            Yapım: 2003/Kanada
            Süre: 103 Dakika
            Tür : Macera,Dram
         
            Müzik :Mychael Danna,Paul Intson
            Senaryo :Charles Martin Smith
            Yönetmen: Charles Martin Smith
            Oyuncular: Barry Pepper,James Cromwell,Robin Dunne,Kiersten Warren



        Kanada'da yaşayan ve eski bir uçakla mal taşımacılığı yapan Charlie Halliday sevkiyat için eskimo bölgesine gider.Orada hasta bir kızı hastaneye götürmesi karşılığında yerlilerden birşey alır.Geri dönerken uçak yarı yolda düşer.Charlie Holliday ve eskimo kız yaşamda kalma mücadelesi vermek zorundadırlar.Zorlu hava şartları ve kurtarılmayı bekledikleri coğrafyanın büyüklüğü nedeniyle onları zorlu bir mücadele bekler.



           Tavsiye

          Hayatta kalma mücadelesi temalı filmlerden güzel bir örnek.Er Ryan'ı Kurtarmak ve Yeşil Yol filmlerinden tanıdığımız Barry Pepper başrol oyuncumuz.Ona yardımcı rollerde adından söz ettirmiş usta aktör James Cromwell eşlik ediyor.Doğada hayatta kalma mücadelesinin zorluklarını,insanoğlunun çetin şartlarda neler yapabileceğini bizlere çok iyi aktarmış.

        Eskimolu genç kız ile Kanadalı Pilotun maceralarını filmde göreceksiniz.Eskimo kız rolünü harika oynamış birebir karakteri yaşayan Annebella Piugattuk'a ne kadar övgüler yağdırsak azdır.Süre bu tarz filmler için ideal'dir.Zaten hayatta kalma temalı filmlerde sonuna kadar merak söz konusu olduğu için izleyici sıkılmıyor.

     Hayatta kalma mücadelesinin yanında,iyi biri olmayan adamın eskimo yerlisi kız tarafından nasıl değiştirildiğini göreceksiniz.Harika bir görsellik,doğa manzarısı ve doğanın nasıl acımasız olduğunu belgesel tadında izleyeceksiniz.Filmde kaza,avlanma ve zorlu yaşam mücadelesinde insanın neler başarabileceğini izleyeceksiniz.

     Oldukça başarılı bir film.Sıkılmayacağınızı umuyorum.Yaşam mücadelesini harika doğa manzarısı ile izlemenizi tavsiye ederim...





     İYİ SEYİRLER...







The Snow Walker The Snow Walker Reviewed by asa on 05:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.