Seri Katil Ed Gein ve İlham Alındığı Filmler

Ed Gein

Uyarı:Biraz sonra okuyacağınız yazı ve göreceğiniz resimler son derece rahatsız edicidir.

17 Kasım 1957'de Wisconsin polisi Ed Gein'in harap olmuş evine geldi.Bir marketin soyulmasından ve sahibinin kaybolmasından aranıyordu çünkü en son alışveriş yapan kişi o olduğundan baş şüpheli de oydu.Ed Gein'in evindeki çöp ve hurdalar yüzünden yürümek ve nefes almak imkansız bir hale geliyordu.Şerif Artur Schley feneriyle mutfağı arşınlarken sırtına bir şey dokundu.


Kafasını kaldırdı ve başsız bir vücut gördü.Karnı yarılmıştı.Çok kötü bir görünüme sahipti.Şerif önce bu cesedin bir geyiğe ait olduğunu düşündü.Çünkü Wisconsin bölgesinde geyik fazlaca avlanan bir hayvandı.Ancak şerif dikkatli bakınca bu vücudun bir geyiğe değil,bir insana ait olduğunu anladı.Polis memurları adeta dehşete düşmüştü.Ev arandıkça dehşet katsayıları da artıyordu.Evdeki neredeyse bütün eşyalarda insan kalıntıları vardı:insan derisiyle kaplı bir lamba,göğüs uçlarından yapılmış bir kemer,insan derisinden bir koltuk,dört burun,bir kalp,çok sayıda kadın genital organı..Ve vurucu final:'tamamen insan derisinden yapılmış bir takım elbise'.Ed Gein'in bunu yapabilmek için kaç kadın öldürdüğünü hayal ettikçe memurlar kendinden geçiyordu.



Peki bir insan nasıl bu denli psikopat bir katile dönüşebildi.Sanırım en başından başlamakta fayda var.



Ed Gein 1907 yılında resimde gördüğünüz evde doğdu.4 kişilik bir ailede büyüdü.Bu 4 kişi;alkolik bir baba,abisi Henry ve aşırı dindar anne Augusta'dan oluşmaktaydı.Augusta son derece dominant bir anneydi.Ailesi ve özellikle çocukları üzerinde büyük bir etkisi vardı.Augusta çocuklarını da kendisi gibi aşırı dindar yetiştiriyordu.Onlara seksin günah olduğunu anlatıyordu.Çocuklarına kadınlardan uzak durmaları gerektiğini yoksa cehennemde yanacaklarını söylüyordu.Ayrıca bu düşüncelerinin mutlak doğru olduğuna inanıyordu.Ed Gein de öyle.

Önce babası ve abisi ölen Ed Gein 1945'te annesini de kaybedince dünyada yapayalnız kaldı.Annesini kaybettikten sonra anatomi dergileri,macera romanları,Güney Denizi kafa avcıları hakkında kitaplar,Nazi belgeleri okumaya başladı.

Ed Gein gitgide kadınları daha da çok merak etmeye başlar.Hatta kendini bir kadın olarak bile hayal eder.Kadın anatomisine merak salar.Annesinin zorla bastırdığı duygular artık tamamen dışa vurmuştur.Ed Gein geceleri gizlice mezardan ölüleri ve ölülerin organlarını çalmaya başlar.Okuduğu anatomi kitaplarını temel alarak bunlar üzerinde deneyler yapar.Hatta bir ara annesini diriltmeye bile çalışır.Ancak bunu başaramayacağını anlar ve annesinin yaşında kadınları kaçırıp öldürmeye,derilerini yüzmeye başlar.

Polis Ed Gein'i tutukladıktan sonra,evi ve bütün çiftliği arar.Bütün cesetler evde değildir.Polis toprağı kazdıkça,cesetlerle karşılaşmaya başlar.Bunlar yaşanırken Ed Gein'i sorgulaması devam etmektedir.
İşlediği cinayetleri,kaçırdığı kadınları oldukça normal bir şeymiş gibi anlatmaktadır Ed Gein.Bu da polisleri Ed Gein'in ruh sağlığının bozuk olduğu kanısına iter.



Ed Gein'e yapılan testler devam ederken çiftlik de aranmaya devam ediyordu.Polis toplamda 10 kadından kalanları buldu.Eddie bu kadınları mezardan çaldığına,öldürmediğine yemin ediyordu.Polis ise inanmıyordu.
Tabi bütün bunlar yaşanırken Ed Gein dünyada büyük bir üne kavuşmuştu.Yerli yabancı bütün gazeteciler Wisconsin'deki bu küçük kasabaya akın etmişti.Planfield halkı Ed Gein'in bu cinayetleri işlediğine inanamıyordu.Ed Gein'i garip gülümsemesi ve ilginç şaka anlayışıyla tanıyorlardı.Ed Gein 30 gün akıl hastanesinde kaldıktan sonra,akıl sağlığı yerinde olmadığı ortaya çıktı.Yani cinayetten yargılanmayacaktı.

Planfield halkı hem bu karardan hem de gazetecilerin baskısından bıkıp usanmıştı.En sonunda Ed Gein'in yaşadığı ev kundaklandı.Kundakçı asla bulunamadı.

10 yıl akıl hastanesinde kalan Ed Gein 1968'de Bernice Worden cinayetinden yargılanmaya başladı.Ed Gein suçlu bulunsa da,daha sonra cinayeti işlediği sırada akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle beraat etti.Ve tekrar akıl hastanesine götürüldü.



Ed Gein hayatının geri kalanını uslu bir akıl hastası olarak geçirdi.26 Haziran 1984'te kansere karşı yenik düştü.Planfield mezarlığına annesinin yanına gömüldü.

Ed Gein'in hayatı birçok yazara ve senariste hatta ve hatta seri katile örnek olmuştur.Yazar Robert Bloch Ed Gein'in hikayesinden etkilenerek,Alfred Hitchcock'un efsane filmi Psycho'nun ana karekteri Norman Bates'i yarattı.


Ed Gein'den etkilenen bir başka yazar da 1974'te yazdığı The Texas Chainsaw Massacre romanı ile Tobe Hopper oldu.Tamamen Ed Gein'i yansıtmasa da Leatherface karakteri ile Ed Gein yeniden gündeme geldi.


Ve yıllar sonra Silence of the Lambs fimindeki Buffalo Bill karakteri ile Ed Gein bir kez daha sinema tarihinde yerini aldı.


Biz elimizden geldiğince sizi sıkmadan ve detaylarıyla tarihin en psikopat katillerinden biri olan Ed Gein'i ve Ed Gein'i konu edinen filmleri anlattık.Bu yazımızın daha uzununu ve detaylısını 
http://korkusitesi.com/korku-genel/kriminal/seri-katiller/ed-gein 
adresinde bulabilirsiniz.






Seri Katil Ed Gein ve İlham Alındığı Filmler Seri Katil Ed Gein ve İlham Alındığı Filmler Reviewed by asa on 03:11 Rating: 5

2 yorum:

  1. Çok güzel Yazılarını ve paylaşımlarınız. Yazılarınızda ki resimler özellikle konu ile çok alakalı insanın içindeki çiftlik doğa özlemi her zaman vardır. Yazılarını özenle okuyup takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz.Umarız önümüzdeki yazılarımızı da beğenirsiniz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.