Boyz N The Hood / Artık Çocuk Değiller


     Yapım : ABD-1991
     Yönetmen : John Singleton
     Süre : 102 Dakika
     Tür : Dram,Suç
     Oyuncular : Ice-Cube,Laurence Fishburne,Cuba Gooding Jr,Angelle Bassett,Morris Chestnut
     Bütçe :6 Milyon Dolar
     Hasılat :57 Milyon Dolar
 
       Her 21 siyah Amerikalı erkekten biri cinayete kurban gidecek çoğu bir başka siyah erkeğin ellerinde ölecek..
       Getto kültürünü,Amerikanın arka sokaklarında yaşayan zencilerin hayatlarını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.
      Doughboy,Rick ve Tre üç arkadaş Los Angeles'ın arka sokaklarında büyümektedirler.Cinayetin,hesaplaşmaların,uyuşturucunun yaygın olduğu,hüküm sürdüğü sokaklarda hayatta kalmaya çalışmak zorundalardır.
 
        Filmde Afro-Amerikanların hayatlarını,birbiri ile mücadelelerini,kendi aralarındaki cinayetleri,ölümün ise sıradan bir olay olduğunu göreceksiniz.Arka sokaklarda ki insanların şiddetle ve sefillikle yaşadığı filmde çok iyi işlenmiştir.90'lı yıllarda siyahiler arasında artan nefret,kendilerini ispat etme çabası filmin ana konusudur.
      Yönetmenimiz John Singleton daha 23 yaşında iken çektiği bu film ile akademi ödüllerinde en iyi yönetmen ve en iyi özgün senaryo dallarında aday olmuştur.Sinema Dünyasının yeni dahilerinden biri olarak herkesi selamlamıştır.Filmimiz kültürel,tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasına seçilerek ABD ulusal film arşivinde muhafaza edilmektedir.Çeşitli sinema ödüllerini almıştır.



 Ünlü Rap şarkıcısı Ice Cube,usta oyuncu Laurence Fishbourne ve Cuba Gooding Jr filmimizin en önemli oyuncularıdır.
        Getto yaşamını,90'lı yıllarda siyahiler arasında artan şiddet,ölüm,uyuşturucu,çete içi hesaplaşmalarını merak edenler,Amerikan sokakları diye tabir ettiğimiz ortamları sevenler bu filmi kaçırmasın.İyi yetiştirilmiş üniversite hayali kuran gençlerin bile istemeden içine çekildiği bu hayatı en yakın şekilde göreceksiniz.


     Ufak bir dipnot;filmimiz çok uzun değildir.Aksiyon ve çatışma sahnelerini filmde pek görmeyeceksiniz.Bu yüzden sizi biraz sıkabilir.Genel olarak aile ve arkadaşlık ortamını ve siyahilerin yaşamını dramatik bir şekilde göreceksiniz.Diyaloglar,replikler çok özgündür.


   








Boyz N The Hood / Artık Çocuk Değiller Boyz N The Hood / Artık Çocuk Değiller Reviewed by asa on 09:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.