Lord of the Flies / Sineklerin Tanrısı


 'İnsanlığın hala ileriye gittiğini düşünen varsa,bir daha düşünsün !'

Sineklerin Tanrısı William Golding'in kitabından beyazperdeye uyarlanmıştır.Filmde II.Dünya Savaşı'nın birkaç yıl sonrasında karıştıkları kaza sonucu ıssız bir adaya düşen ve yaşları 6 ile 12 arasında değişen 30 çocuğun yaşam mücadelesi anlatılmaktadır.



İnsanoğlunun gücü ve liderliği elinde tutmak için neler yapabileceğini tüm çıplaklığıyla anlatan bir yapımdır Sineklerin Tanrısı.Ayrıca filmin renksiz olması,filmdeki tüm karakterlerin çocuk olması ve çocukların amatör oyuncular arasından seçilmesi sonucunda doğal oyunculukların ortaya çıkması filme ayrı bir hava katıyor.Film konuyu yavaş işlediği için yer yer sıkılabilirsiniz.Yine de mutlaka sonuna kadar izleyin.

Sineklerin Tanrısı,filmde çocukların ölüm sahnelerinin gösterilmesi nedeniyle birçok ülkede yasaklanmıştır.Halen tarihin en tehlikeli filmlerinden biri olarak gösterilir.



Filmimiz 1990 yılında bir kez daha çekildi.Bu defa renkliydi ve maliyeti daha yüksekti.Ancak ilk film kadar etkili olamadı.

Dipnot olarak geçmek gerekirse 'Sineklerin Tanrısı' adı İbranice'de bazen şeytan anlamında da kullanılan 'Beelzebub' kelimesinden gelmektedir.

İyi seyirler.

Lord of the Flies / Sineklerin Tanrısı Lord of the Flies / Sineklerin Tanrısı Reviewed by asa on 13:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.