Cube / Küp


'Bana bu gerizekalı çocuğun dahi olduğunu mu söylüyorsun ?'

97 yapımı bir bilimkurgu filmi.Sadece 365.000 Kanada Doları'na (yani yaklaşık 500.000 Türk Lirası'na) çekilmiş.Ancak halen izlendiğinde izleyiciyi sarsan,her saniyesi gerilim dolu ve merak uyandıran,sonuna kadar gizemini koruyan bir yapım:Cube.

Bir bilimkurgu filmine nazaran düşük bütçeli ve tek mekanda çekilmesine rağmen değişik konusu ve izleyiciyi ters köşeye yatırmasıyla türünün diğer örneklerinden ayrılan bir film.



Filmin konusuna gelirsek;

Birbirini daha önce hiç görmemiş,farklı meslek dallarından 7 kişi küp şeklinde dizayn edilmiş odalardan oluşan devasa bir yapıda uyanır.Odalara yüzeydeki kapılardan geçiş yapılabilmektedir.Odaların çoğu tehlikesizdir.Ancak bazı odalarda bubi tuzakları,ısıya ve harekete duyarlı sistemler vardır.Bu 7 kişi küpten kurtulmak için tuzaklarla ve birbirleriyle yarışmak zorundadır.

Küp filmi tam anlamıyla kült bir filmdir.Hiçbir ödül almamış,adını hiçbir şekilde duyuramamıştır.Ancak izleyen herkes filmi sevmiş,favorilerinden biri yapmıştır.Emin olun siz de izledikten sonra film üzerine günlerce kafa yorup,nasıl olduğunu açıklamaya çalışmadan duramayacaksınız.

Aslında Küp bir üçlemedir.Serinin ilk filmi Küp ilgi görünce 2002'de devam filmi olan 'Cube 2:Hypercube' çekildi.Son olarak da izleyicilerin kafasındaki soruları gidermek ve olayları açıklamak için 'Cube Zero' geldi.Ancak bu iki film ilki kadar başarılı olamadı.

İyi seyirler.

Cube / Küp Cube / Küp Reviewed by asa on 07:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.