Seri Katil Aileen Wuornos ve Monster




       Aileen Wuornos; Abd'nin en ünlü seri katillerinden biri olarak görülen eşcinsel,hayat kadını.Aileen Wuornos Abd'nin ilk kadın seri katilidir.Yazımızda hayatını kısa bir şekilde işledikten sonra biyografi filmini işleyeceğiz.Hazırsanız başlayalım.

      Aileen doğmadan önce annesi ve babası boşanmıştır.Boşandıklarında annesi hamiledir.İlerleyen yıllarda babası psikolojik sorunlar yaşamıştır.Çocuk tacizcisi olarak yargılanıp hapis yemiştir.Hüküm giymeyi kaldıramayan baba,hapishanede kendini asmıştır.Aileen Wournos'un annesi henüz o altı aylıkken onu terk eder.Büyükannesi ve büyükbabası bakımını üstlenir.

 

 
       İlerleyen yıllar onu daha da çıkmaza sürüklemiştir.Büyükannesi ve büyükbabasının bakımı altında büyüyen Aileen,13 yaşındayken tecavüze uğrar.Bu tecavüz sonrasında gayri meşru bir çocuk dünyaya getirdiği için büyükannesi ve büyükbabası tarafından evden kovulur.

      Hayatta kalmak için hurda arabaların içinde yatmaya başlar.Para için fahişeliğe başlar,uyuşturucuya başlar ve çoğu zaman ortalıkta sarhoş gezer.Onun bu halini görüp yardım etmek isteyen bir adamdan evlenme teklfi gelir.Aralarında 50 yaş olmasına rağmen 70 yaşındaki adamla evlenir.Ancak bu evlilik uzun sürmez.Yaklaşık bir ay sonra boşanırlar.Boşanma sebebi ise Aileen'ın eşini bastonla dövmesidir.


     Aileen eşcinseldir.1986 yılında Selby Wall adında bir eşcinsel ile tanışır.


          Selby Wall...



        Birbirlerinden oldukça hoşlanan ikili 4 yıl boyunca birlikte olmuşlardır.Evi geçindirmek için fahişelik yapmayada devam etmektedir.


    1 Aralık 1989'da 51 yaşındaki Richard Mallory onu arabasına alır.Aralarında çıkan tartışma sonucunda Richard Mallory Aileen'i bağlar ve tecavüz eder.Kendisini müdefa etmeye çalışan Aileen,Richard'ı öldürür.Bu şekilde ilk cinayetini işler.Richard Mallory'nin cesedini ormalık alana bırakır ve arabasını alıp kaçar.


    Bu cinayetten sonra Aileen Wournos;
     
        43 yaşındaki David Spears'ı,40 yaşındaki Charles Carskaddon'u,65 yaşındaki Peter Siems'i,50 yaşındaki Troy Burres'i,56 yaşındaki Charles Humphreys'i ve son olarak 62 yaşındaki Walter Jeno Antonio'yu öldürerek adeta bir canavara dönüşmüştür.

      Bütün cinayetlerini 1989-1990 yılları arasında işlemiştir.Cinayetlerin hepsinde silah kullanmıştır ve kurbanlarını genellikle ormanlık alana bırakarak kaçmıştır.



          7 kişiyi öldürsede 5 cinayet üzerinden yargılanmıştır.Ancak en büyük hayal kırıklığını aleyhine tanıklık eden sevgilisi Selby Wall olmuştur.Aileen Wournos mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırılır.Mahkeme salonunda kararı duyunca ''Ben masumum.Umarım size de tecavüz ederler bok çuvalları '' diye bağırmıştır.

        ''Otostopçu seri katil '' lakabıyla tanınan Aileen Wournos,9 Ekim 2002 çarşamba günü idam edilmiştir.

       Aileen Wournos,2003 tarihli ''Monster'' isimli filme konu olmuştur.Filmimize geçelim.


 
                   Monster / Cani
             

                    Künye

                  Yapım 2003 /ABD
                  Çıkış Tarihi  13 Şubat 2004
                  Tür  Gerilim Biyografi Dram Suç
                  Süre 109 Dakika


                 Yönetmen   Patty Jenkins
                 Senarist   Patty Jenkins
                 Müzik   Brian Wayne Transeau
                 Yapımcı   Charlize Theron Donald Kushner

                 Bütçe  8 Milyon Dolar
                 Hasılat   61 Milyon Dolar



         İzlenimlerim

          Filmde katilin hayat hikayesinden ziyade cinayetleri mecburiyetten ve kendine göre sebeplerinden dolayı işlediğini görüyoruz.Charlize Theron harika bir oyunculuk sergilemiştir.Bu film için tanınmaz bir hale gelmiştir.
   

        Hikaye oldukça orjinal olsa da gerilim ile tam uyumlu değildi.Bir katilin anlık kararlarının nasıl önlenemez boyutlarını işlemiştir.Korku gerilimden ziyade karşınızda bir biyografi filmi olacaktır.Charlize Theron bu film ile en iyi kadın oyuncu oscarını kazanmıştır.Karakterin sert yapısını,yaşadığı psikolojik sorunları ve sevgilisine bağımlılığını bizlere çok iyi bir şekilde hissettiriyor.


     Filmde lezbiyenlik konusuda işlenmiştir.Trajik bir hayat hikayesini çok net bir şekilde göreceksiniz.Süresi idealdir.Ne çok uzun ne çok kısadır.Oldukça rahatsız edici bi o kadar da sürükleyici bir film olduğu kanısındayım.

    Oyunculuk,makyaj olarak filmimiz ortalamanın üstündedir.Türünü sevenler için zorlu bir hayat hikayesi..








  İYİ SEYİRLER..






Seri Katil Aileen Wuornos ve Monster Seri Katil Aileen Wuornos ve Monster Reviewed by asa on 09:46 Rating: 5

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.