Sivil Havacılık Filmleri



       Havacılık filmlerinin çok uzun bir geçmişi vardır.1925 yıllarından itibaren sinemanın hikaye merkezi olmuştur.Yaşanan gerçek olayların anlatımı,savaşlardan hikayeler her zaman izleyicinin ilgi odağı oldu.Bende sizlere bu türden örnekler sunacağım.Bu listem biraz farklı olacaktır.Askeri havacılık filmleri listede olmayacaktır.Sivil havacılık türlerinden özgün yapımlar listemde yer bulacak.Uçak kaçırılması,havada panik ve uçağın düşmesi gibi konuları işleyen filmleri listeye aldım.Kapsamlı bir liste hazırladım.İnternette bu türde listeler bulmakta zorlanılıyor.Kaynak olacağını düşünüyorum.Umarım beğenirsiniz.

         Kemerlerinizi bağlayın,kalkışa hazırlanın...



   1-Uçuş Planı(2005)


Konu:Uçakta kaçırılma

Uçakta kızını kaybeden mühendis bir kadının,çaresiz bir şekilde uçaktaki kızını arayışı.Kızı gerçekten kaçırıldı mı ? Yoksa bir komplo ile karşı karşıya mı ?

98 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular Jodie Foster,Sean Bean












2-Gece Uçuşu(2005)


Konu : Uçakta tehdit,Suikast

Lisa Reisert uçak yolculuğundan nefret eder.Miami'ye yaptığı yolculukta yanında terörün olduğunu fark eder.Zor bir yolculuk Lisa'yı beklemektedir.Ya katilden kurtulacaktır yada işbirliği yapması gerekmektedir..


85 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Cillian Murphy,Rachel McAdams









3-Havaalanı(1973)


Konu : Bombalı eylem,Terör

Şiddetli kar ve tipi Abd'nin göbeğindeki en büyük havaalanını etkiler.Hava muhalefetinin yanı sıra uçaklardan birindeki bombalı eylem işleri iyice karıştırır..


136 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Burt Lancester,Dean Martin











4-Uçuş 93(2006)


Konu :Terör,Uçağı Alıkoyma

Amerika topraklarında ve dünya tarihinde şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en büyük terör saldırısı 11 Eylül saldırısında kaçırılan 93.sefer sayılı 4.uçağın yaşadığı korku ve dehşet dakikaları...

111 Dakika/ABD


Önemli Oyuncular :Khalid Abdalla,Olivia Thirlby










5-Airport 1975


Konu : Uçakta Facia,Çarpışma

Ufak bir kargo uçağı ile ticari uçağın sebep olduğu büyük bir facia.Uçakta pilot yoktur ve hava trafik kontrolü uçağı kullanmak zorunda kalır..


107 Dakika/ABD


Önemli Oyuncular:Charlton Heston,Linda Blair









6-Uçuş(2012)


Konu:Pilot Hatası,Düşme


Uçağın pilotu uçuş esnasında gerçekleşen felaketten sonra uçağı indirir ve birçok kişinin hayatını kurtarır.Kaptan Pilot kahraman ilan edilse de olayın aslı daha sonra anlaşılmaya başlanır..


138 Dakika /ABD

Önemli Oyuncular:Denzel Washington,Don Cheadle,John Goodman








7-Katil Yılanlar(2006)


Konu:Uçakta Dehşet,Korku,Saldırı

Eddie Kin Los Angeles savcısını öldürür.Sean Jones cinayete tanık olur.Sean'in polise herşeyi anlatması Eddie Kin'in hapishaneye girmesi demektir.Eddie Kim'in tek kurtuluşu Sean'in duruşmaya gitmek için bindiği uçağa zehirli yılanlar koymasıdır....


105 Dakika/Almanya,Kanada,Abd

Önemli Oyuncular:Samuel L.Jackson,Taylor Kitsch








8-Yaşamak İçin(1993)


Konu :Düşme,Yaşamda Kalma

Uruguay Rugby takımı maç için Şili/Santiago'ya doğru yola çıkar.Uçak And dağlarına çakılır.Dondurucu soğuk ve kar'ın içinde yaşamda kalma savaşı başlar..

120 Dakika/ABD


Önemli Oyuncular:Ethan Hawke,Josh Lucas










9-Ankanın Uyanışı(2004)



Konu:Düşme,Hayatta kalma,Aksiyon


Bir grup yolcu içinde bulunduğu eski bir uçağın düşmesi ile Moğalistanın Gobi çölünde mahsur kalır.Azalan kaynakları,çöl kaçaklarının saldırıları sonucunda grup imkansız bir şeyi denemeye başlarlar...


113 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Dennis Quaid,Hugh Lauire,Tyrese Gibson








10-Havada Panik(1997)


Konu:Uçakta cinayet,Aksiyon

Seri katil,Los Angeles'dan New York'a 4 polis gözetiminde götürülür.Basit bir yolculuk daha sonra büyük bir kabusa döner.Üstüne üstelik meteoroloji de havanın kötü olacağını belirtmiştir.


100 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Ray Liotta,Breandan Gleeson









11-57 Numaralı Yolcu(1992)


Konu:Uçakta Dehşet,Aksiyon,Terör

John Cutter karısını kaybetmiştir.Karısının yasını tutan John'a havalimanından güvenlik müdürü pozisyonuna getirilmesi için teklif sunulur.Teklifi kabul eden John Los Angeles'a doğru yola çıkar.Uçakta onu kötü bir süpriz bekler.Yolcuların hayatını tehdit eden terörist ile karşı karşıyadır...

84 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Wesley Snipes,Tom Sizemore









12-Gökyüzünde Dehşet(2010)


Konu:Kaçırılma,Bilimkurgu,Mistik


Uçak gizemli bir arıza sonucu konrolden çıkar.Acemi pilot ve dört arkadaşı esrarengiz bir güç tarafından aşağı çekilmeye başlar...


90 Dakika/ABD


Önemli Oyuncular:Julianna Guil,Michelle Harrison







13-Kritik Karar(1996)


Konu:Korsan,Kaçırılma

Korsanlar Boeing 727 kurtarılmayı beklemektedir.Korsanlar amaçlarına ulaşmadan Dr.Grant ve ekibi zamana karşı kazanabilecek mi ?


133 Dakika/ABD


Önemli Oyuncular:Halle Berry,Kurt Russell,Steven Seagal









14-Uçuş 7500(2014)


Konu:Mistik Olay,Kaçırılma

Uçakta korku dolu 10 saat..Los Angeles'dan Tokyo'ya giden uçak gizemli bir şekilde türbülansa girer.Olağandışı yaratıklar,doğaüstü olaylar uçağı hakim alır....


97 Dakika/Japonya,ABD


Önemli Oyuncular:Amy Smart,Leslie Bibb









15-Airplane(1980)



Konu:Komedi,Pilot hatası

Besin zehirlenmesi sonucu pilot rahatsızlanır.Uçakta 2.Dünya savaşı pilotlarından Ted Striker vardır.Zor durumda kalan uçağın hakimiyetini eline alır..

88 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Kareem Abdul-Cabbar,Leslie Nielsen,Llyod Bridges









16-Hava Kuvvetleri(1997)


Konu:Terör Saldırısı,Kaçırma,Alıkoyma

ABD Başkanı karısı,çocukları ve üst düzey yetkililer ile dünyanın en güvenilir ve korumalı uçağı ile evlerine dönerler.Ama birşeyi unuturlar.Amansız terörist Korshunov'un liderliğini yaptığı terörist grubu uçağı kaçırır.


124 Dakika/ABD

Önemli Oyuncular:Harrison Ford,Gary Oldman










17-Non-Stop(2014)


Konu:Uçakta Aksiyon,Tehdit

Bill Marks bir polisdir ve uçaktaki kişilerin güvenliği onun elindedir.Marks'a uçak havadayken mesaj gelir.Mesajda ki talimatları yerine getirmez ise uçaktaki yolcuların hepsi ölecektir.


106 Dakika/ABD,Fransa


Önemli Oyuncular:Liam Neeson,Julianne More









18-Ölüm Yolcuları(2000)


Konu:Bomba,Terör

Mühendis Philip Deacon karısına sımsıkı bağlıdır.Onu başkasına yar etmemek için tek yolu vardır;karısını öldürmek..
Genç kadın Sydney'den Los Angeles'a gitmek üzere uçağa biner.Deacon amacına ulaşmak için uçağa bomba yerleştirir.Havada daha sonra panik başlar..


90 Dakika/Avustralya,ABD

Önemli Oyuncular:Ernie Hudson,Jack Wagner








   Filmler Hakkında Notlar

   Tavsiye ettiğim 18 film sivil havacılık filmleridir.Filmlerin bazıları hariç filmin bütün sahneleri uçakta geçmektedir.Yaşamak İçin filmi yaşanan kazadan sonra hayatta kalma konusunu işlemiştir.Uçuş filmi kazadan sonraki politik süreçden bahseder.Die Hard 2 filmi de uçak temalı filmdir.Fakat seri film olduğu için koymadım.Dileyen o filmi de seyredebilir.





  İYİ SEYİRLER...





Sivil Havacılık Filmleri Sivil Havacılık Filmleri Reviewed by asa on 11:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.