Seri Katil Richard Kuklinski ve The Iceman



        Richard Kuklinski (11 Nisan 1935-5 Mart 2006)Polonya asıllı ABD'li seri katil.Cinayetleri işledikten sonra zamanlarının belli olmaması için cesetleri dondurduğundan dolayı Iceman lakabını almıştır.Yazımızda ünlü seri katilin hayatını kısa bir şekilde işledikten sonra biyografi filmini ele alacağız.Hazırsanız başlayalım.


      Richard Kuklinski Varşova,Polonya göçmenidir.Babası demiryollarında çalışan bir işçiydi.Richard çocukluğunda et paketleme fabrikasında çalışmışdır.Aslında Richard'ın çocukluğu diğer iki kardeşi gibi çok kötü geçmiştir.Ailesi tarafından sürekli dövülüp istismar edilmiştir.Annesi küçük Richard'ı süpürge sapları ve diğer ev eşyaları ile sürekli dövmüştür.Diğer kardeşi ise babasından yediği dayaklar sonucu ölmüştür.Bir diğer kardeşi ise daha sonra ki yıllarda 12 yaşındaki bir kıza tecavüz ve öldürme suçundan hapse girmiştir.

                            Kuklinski ve kızları...



            Kuklinski'nin böyle soğuk kanlı bir katil olacağı çocukluğunda sinyallerini vermiş.Daha çocukken komşularının kedi ve köpeklerine zevk için işkence edip öldürmüştür.Kuklinski ilk cinayetini daha 13 yaşında işlemiştir.Bir seri katilden ziyade kiralık katil ünvanınıda kendisine yapıştırabiliriz.Son derece profesyonel bir tetikçi.Kariyeri boyunca 250 insanı öldürdüğü düşünülüyor.

         Manhattan'da ufak bir çocukken sürekli suçlara karışmıştır.Mafya kariyerine ise Gambino ailesi ile tanışarak başlamıştır.Kuklinski'nin tamamen bu işlerin içine girmesi Roy DeMeo ile tanışarak olmuştur.Onun işlerini halletmiş ve onun için tetikçilik yapmıştır.Sayısız cinayet işleyerek Roy DeMeo'nun saygısını kazanmıştır.

        1956-1986 yılları arasında sayısız cinayet işlemiştir.Kurbanlarını genellikle zehirleyerek (Siyanür) öldürmüştür.Silah,elle boğma,ateş,lastik ütüler ve bıçak diğer cinayet aletleriydi.Cinayetlerin tam sayısı yetkililer tarafından belirlenememiştir.



         1985 yılında New Jersey Adalet Bakanlığı,Federal Eyalet,New Jersey Başsavcısı,Tütün ve Ateşli silahlar bürosu dahil olmak üzere bütün birimler seferber olmuş Richard Kuklinski'nin yakalanması için bir ekip kurulmuştu.''Operasyon Iceman'' lakaplı görev gücü Kuklinski'nin yakalanması için seferber olmuştu.

       Ekibin başında özel ajan Dominic Polifrone vardı.17 Aralık 1986 yılında özel bir operasyon ile yakalanıştır.Dominic Polifrone mafyanın içine sızmış bir ajandı.Richard Kuklinski yakalandıktan sonra mahkemeye çıkartılmıştır.Ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır.Kardeşi gibi kendisini hapishanede bulmuştur.Kuklinski 2006 yılında hapishanede ölmüştür.Daha sonra ki röportajlarında işlediği cinayetlerden pişmanlık duymadığını belirtmiştir.Tüm hayalinin babasını öldürmek olduğunuda belirtmiştir.12 yaşındaki kıza tecavüz ve öldürmesinden yargılanan kardeşi ise 2003 yılında ölmüştür.


       Richard Kuklinski'nin hayatını çok kısa bir şekilde aktarmaya çalışdım.Yakalanması ile ilgili bilgileri kısa tutmaya çalışdım.Kısa tutmamın amacı filmin büyüsünün kaçması.Her seri katil gibi Kuklinski'nin hayatıda beyazperdeye taşınmıştır.

               Künye

             Yapım:2012/ABD
                         105 Dakika / Biyografi,Dram,Suç,Gerilim
                         Bütçe:10 Milyon Dolar
                         Yönetmen:Ariel Vromen
                         Oyuncular:Michael Shannon,Chris Evans,James Franco,Ray Liotta,Winona Ryder


              İzlenimlerim

             Öncelikle filmi çok beğendimi belirtmeliyim.Süresi,oyunculukları,akıcılığı,kurgusu ile dört dörtlük bir film.Çok başarılı bir kadro var filmde.Başrol oyuncusu Michael Shannon tek kelime ile harika bir oyunculuk sergilemiştir.Iceman lakabını alan Kuklinski'yi karakterini bizlere iyi bir şekilde aktarmış.

           Duruşu,adam öldürürken soğukkanlı bakışı,jest ve mimikleri adeta karakteri yaşamış.Ray Liotta her zaman ki gibi kötü adam rolündedir.James Franco hayranları için üzücü bir şey söylemem gerekiyor.Film boyunca sadece bir sahnede göreceksiniz.Beklentilerinizi ona göre belirlemenizi öneririm.



         Filmimiz ağır işlenmemiştir.Bir biyografi filmine göre oldukça akıcıdır.Kuklinski cinayetlerini genellikle şahsi zevklerinden ziyade mafya için işlemiştir.Filmde mafya ilişkileride konu edilince ortaya mafya hesaplaşmaları ve iç ilişkileri işleyen bir film ortaya çıkmış.Diğer seri katil filmlerindeki tabiri caizse kanlı,doğramalı filmden ayrılmıştır. Özellikle oyunculuğu,kurgusu,senaryosunun harikalığı ile filmi izleminizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

       
      Abd'nin yakın geçmişteki en azılı ve soğukkanlı katili Richard Kuklinskiyi yakından tanımak isteyenler filmi kaçırmasın....





Seri Katil Richard Kuklinski ve The Iceman Seri Katil Richard Kuklinski ve The Iceman Reviewed by asa on 08:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.