Starman

                     
     
              Vizyon Tarihi :14 Aralık 1984
              Yapım : 1984/Amerika Birleşik Devletleri
              Süre : 115 Dakika
              Tür :Dram,Bilim Kurgu,Macera,Romantik

              Müzik : Jack Nitzsche
              Senaryo : Bruce A.Evans,Dean Riesner
              Oyuncular: Jeff Bridges,Karen Allen,Charles Martin Smith,Richard Jaeckel
              Yönetmen: John Carpenter

              Bütçe : 24 Milyon Dolar
              Hasılat : 28 Milyon Dolar
              Dağıtıcı :Columbia Pictures

   
             Dünya'ya barış mesajı getiren uzaylının gemisi Wisconsin'e düşer.Yakalanmaktan korkan pilot insan kimliğine bürünür ve tek isteği eve dönmek ve arkadaşlarının onu almasıdır.Karen eşini yeni kaybetmiştir.Bir akşam kocasının kimliğine bürünmüş uzaylı ile tanışınca ne yapacağını şaşırır.İkilinin Nevada Çölüne kadar varacak olan zorlu macerası başlar.



        Parliament pazar gecesi sineması gururla sunar.Carpenter ustadan 80'li yılları tamamıyla yaşatacak olan bilim kurgu filmi.Ustanın unutulmamış ve asla unutulmayacak,Jeff Bridges'in unutulmaz performansı ile hafızalara kazınan Yıldız Adam filmine hoş geldiniz.

      80'li yıllar görsel efekt ve bilim kurgu filmleri için altın dönem olmuştur benim fikrime göre.Back To The Future 1 ve 2,Blade Runner,Terminator,They Live,Aliens gibi sinema tarihinin yapıtaşlarına bu dönemlerde rastlarız.Starman biraz daha geri planda kalmış diyebiliriz.Bu geri planda kalma sizlere film hakkında olumsuz düşünceler ile beyninizi bulandırmasın.Dönemine göre harika bir film.Eksik yönleri var mı ? Tabi ki bunlara da değineceğiz.

       Yönetmen Carpenter'in kendine has tarzı ve havasını bu filmde hissedeceksiniz.Salt bir bilim kurgu'dan ziyade içinde gizem ve gerilim de barındırıyor.Bu gizemli hava film sonuna kadar devam ediyor.Carpenter ambiansını,yönetmeni tanıyan ve takip edenler ilk başta seziyor.Romantizm ana konu ile bağdaşmasa olmazdı zaten.Film içinde duygusal hava,saf bir aşk hikayesini de barındırıyor.
     


        Bir yol hikayesi anca böyle güzel anlatılabilir.Bir uzaylının kurtulma hikayesinin içinde,gizem,gerilim,bilim kurgu,aşk böyle iyi harmanlanabilirdi.Filmin güzel bir yanı,izlerken sizi başka bir dünyaya götürmesi.Adeta dünyadaki bütün olumsuzlukları unutuyorsunuz.Film bitene kadar insan olmanın güzel taraflarını da görüyorsunuz.Görsel efekt konusunda zamanına göre oldukça iyi.Hem hüzünlenmek,hem gülmek istiyorsanız kesinlikle izleyin derim.


      Jeff Bridges'in oyunculuğu 1984 yılında Oscar'a aday olmuştur.Muazzam bir performans göze çarpıyor.Bir uzaylı bu kadar iyi canlandırılabilir.Bunun yanında Karen Allen'ın da tamamlayacağı performansını görmek mümkün.Görsel efekt konusunda biraz fazla kasmış diyebilirim.Carpenter bazı sahnelerinde uzay filmi havası vermek için fazla efekt konusuna girmiş.Rahatsız edici değil ama dikkat çekici.Nostalji yapmak istiyorsanız,günümüz filmlerinden sıyrılıp farklılık arıyorsanız kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim..



    İYİ SEYİRLER...

Starman Starman Reviewed by asa on 05:37 Rating: 5

1 yorum:

  1. If you're looking to lose fat then you have to jump on this totally brand new custom keto plan.

    To create this keto diet service, certified nutritionists, personal trainers, and chefs united to produce keto meal plans that are effective, convenient, economically-efficient, and satisfying.

    Since their launch in early 2019, 1000's of individuals have already completely transformed their figure and well-being with the benefits a good keto plan can provide.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones provided by the keto plan.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.