Misery / Ölüm Kitabı



        Stephen King romanlarından belkide şimdiye kadar çevrilmiş en güzel uyarlama.Arşivlerde bulunması gereken bir film Mistery.

       Hollywood'un en iyi şekilde yararlandığı kişi kesinlikle Stephen King'dir.Cinnet,Esaretin Bedeli,Öldüren Sis,Yeşil Yol,Benimle Kal,Hayvan mezarlığı,Gizli Pencere ,1408 gibi.Hepside birbirinden güzel konulara sahip filmlerdir.Stephen King'in romanları olmasa Hollywood napardı acaba ?

     Ölüm kitabı ise benim favori filmlerim arasındadır.Filmimiz kitap-film uyarlamasıdır.Stephen King'in sadist romanından uyarlamadır.İsterseniz yada merak ederseniz kitabı okuyup sonra filmi izleyin.Böylelikle filmden daha da keyif alacağınızdan şüpheniz olmasın.


       Vizyon Tarihi : 30 Kasım 1990
       Yapım :1990-ABD
       Tür :Gerilim
       Süre : 107 Dakika
       Bütçe :20 Milyon Dolar


      Oyuncular :James Caan,Kathy Bates,Lauren Bacall
      Yönetmen :Rob Reiner
      Senaryo :Stephen King




       Kitabı okurken gerileceğinize ve tansiyonuzun çıkacağına eminim.Kitap son derece insanı geriyor.Filmde öyle.Yönetmen Rob Reiner romana sadık kalmıştır.Çok iyi kurgulanmış.10 dakikadan sonra filmi soluksuz izlemeye başlıyorsunuz.

    Oyunculuk olarak kusursuz performans söz konusu.Özellikle Kathy Bates.Zaten bu filmde ki oyunculuğu ile oscarı kucaklamıştır.


     Kitabı okumadan filmi izleyecek olanlara konuyu kısaca özetleyim;popüler seri romanları olan yazar Paul Sheldon arabası ile karlı dağ yollarında giderken kaza yapar.Tenha bir yerde kaza yaptığı için arabası kardan görülmeyecek bir yerde kalır.Paul Sheldon gözlerini açtığında kendini fanatik hayranı olan Annie Wilkes'in evinde bulur.Eski hemşire Wilkes kendi imkanlarıyla ona ilaç içirir,kırık ayağını tedavi eder.Ama sonra işlerin hiç öylede gitmediğini anlar.Daha sonra Yazar Paul Sheldon hayatının sonuna kadar onu kişisel tutsağı olarak alı koymasının farkına varır.



      Zeki bir yazarın psikopat bir kadının eline düşerse ne olur ?

       Oyunculuk,kurgu olarak kusursuz bir filmdir.Film ile kitap arasında ufak bir uyuşmazlık vardır.Zaten kitabı okuyup filmi seyredenler rahat olarak görmüştür.Spoiler vermek istemiyorum.Senaryo olarak Stephen King,oyunculuk olarak Kathy Bates  karşısında önümü ilikliyorum.Her yönü ile harika bir fim.




       Gerilim filmi sevenler bu başyapıtı kesinlikle kaçırmasın.




    İYİ SEYİRLER...





Misery / Ölüm Kitabı Misery / Ölüm Kitabı Reviewed by asa on 12:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.