The Defiant Ones/Kader Bağlayınca



           Yapım : 1958/ABD
           Tür : Macera,Dram,Suç,Gerilim
           Süre : 92 Dakika
           Bütçe : 775 Bin Dolar
           Çıkış Tarihi : 24 Temmuz 1958


          Oyuncular : Sidney Poiter,Tony Curtis,Lon Chaney Jr.
          Müzik : Ernest Gold
          Senaryo: Nedrick Young
          Yönetmen : Stanley Kramer


           Mahkumları taşıyan araç yolda kaza geçirir.Kavga eden iki mahkumda başka bir hapishaneye gönderilmek üzere aracın içindedirler.Kaza sonrası ikisi kaçmayı başarırlar fakat onları birbirlerine bağlayan zincirden kurtulmaları o kadar da kolay olmayacaktır...



           Tavsiye


          Yer yer hüzünlendiren yer yer güldüren senaryosu ile kaçış filmlerinin en güzellerinden biri Kader Bağlayınca.Film 1950'li yılların klasik filmlerindendir.1950 yılların Amerikasından tarihi bir kesit karşınızda.

         Öncelikle eski filmleri seviyorsanız ve kaçış temalı filmlere ilgi duyuyorsanız doğru yerdesiniz.Film boyunca macera ve kaçış karşınızda olacak.Özellikle insanlar eski filmleri pek izlemezler.Sıkıcı ve durağan gelir ama bu filmimiz bu ön yargıları yıkıyor.En büyük aktarımı ise ırkçılık karşıtı olması.Irkçılığı sert bir şekilde eleştiren ve dostluğu ön planda gösteren bir film.

     Süresi oldukça ideal.92 dakika.Oyunculuk olarak iki dev sizleri karşılıyor.Özellikle film boyunca masum duruşu ve acı yüz ifadesi ile Tony Curtis harika bir performans göstermiş.Sidney Poiter'ın film başında ve sonlarında kendi söylediği şarkılar filmi daha da güzel bir hale getirmiş.


  Kaçış ve macera filmlerini sevenler koleksiyonuna eklemeyi unutmasın.Ayrıca eski siyah beyaz filmlere ön yargı ile yaklaşan ve durağan olduklarını düşünen sinema severler için bu film bir kırılma noktası bir ilk başlayış olabilir.Sımsıcak bir dostluk ve arkadaşlık hikayesi..Kesinlikle kaçırmayın.





   İYİ SEYİRLER..





The Defiant Ones/Kader Bağlayınca The Defiant Ones/Kader Bağlayınca Reviewed by asa on 10:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.