Bermuda Şeytan Üçgeni ve The Triangle



       Uzun yıllar boyunca Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili çeşitli hikayeler duyduk,okuduk.Özellikle medyada anlatılan ilginç ve açıklanamaz olduğu iddaa edilen bu olaylar bu konuyu daha gizemli hale getirdi.Yazımda;

  A-Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı
  B-Yaşanmış Gizemli Olaylar
  C-İlginç Bilgiler ve Hayatta Kalan Pilotun Açıklaması
  D-The Triangle Dizi Tavsiyesi


 Bermuda Şeytan Üçgeninin sırrını,yaşanmış olayları kısa ve öz bir şekilde işledim.Akabinde 2005 yapımı 3 bölümden oluşan mini dizi The Triangle'ı sizlere sunacağım.Sizde hazırsanız okyanus ötesine doğru  yol alalım.....


  A-BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİN SIRRI

        Bermuda,Atlantik okyanusunun 500.000 karelik bir alanını kaplar.Amerika'nın Atlantik okyanusuna açılan güneydoğu sahillerinde yer alan,kuşbakışı baktığımızda Miami,Bermuda,Puerto Rico sınırları arasında yer alan üçgen şeklinde bir alandır.



      Geçtiğimiz 100 yıllık zaman içerisinde lanetli bölge olarak efsaneleşmiştir.Okyanusun bu kısmında yüzlerce gemi ve uçak enkazı bulunur.Tahmini bir rakam verdiğimizde uçak ve kaybolan insan sayısı 1000'lerle ifade ediliyor.Bilimadamları da dahil birçok insan bu esrarengiz olayları açıklayamadı ve doğaüstü kötü güçlerin o bölgeye yüzyıllardır hakim olduğu inancı günümüze kadar hep sürdü.

    Ancak son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar sayesinde,Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında bilimsel açıklamalar yapıldı.Bu doğaüstü olayların okyanus tabanından yükselen doğalgazdan kaynaklandığı sonucuna varıldı.



      Biraz daha detaya girecek olursak;bu bölgede suyun altında çok büyük mıknatıs maden kaynaklarının yer aldığı ve uçakların bu manyetik alandan etkilenerek elektronik sistemlerinin bozulduğu ve düştüğü söyleniyordu.Bu fikri uzun yıllar boyunca herkes inandı.Nitekim aynı bölgede gemilerde batıyordu.Çok kuvvetli bir manyetizma olmalıydı ki koskocaman gemiyi batıracak.

   Su yüzeyinde bulunan gemiyi batırabilecek bir güç olabilmesi imkansızdı.Ayrıca o bölgede yapılan ölçümlerde aşırı ve normalin üstünde manyetik gücün olmadığı kanıtlandı.Açıklanan en mantıklı teoriye gelirsek;



     Okyanus tabanında yükselen doğalgaz vardır.Doğalgaz kara parçalarından çıkmasına rağmen okyanus tabanında da çıkabilir.Denizin tabanıda suyla kaplanmış kara parçacıklarından oluşuyor.Burada şöyle bir ayrım ortaya çıkıyor.Okyanusda derinlik çok fazla olduğu için alttaki kara parçalarında daha fazla basınç vardır.Basınç etkisinde yerlerden yukarı çıkmaya çalışan doğalgazlar düşük ısı nedeniyle gazdan katı hale dönüşürler.

   Bu dönüşümden sonra beyaz renge bürünürler.Bu olaya da bilimadamları bir açıklama getirmişlerdir.Okyanus tabanı bazı zamanlarda ısınabilir.Bu ısınma sonucunda da bahsettiğimiz beyaz tebeşirimsi doğalgaz erir ve sudan daha hafif bir hal alır ve suyun yüzeyine doğru çıkmaya başlar.Bu yükselme esnasında tabandan su yüzeyine kadar bir girdap oluşur.

  Bu olay esnasında oradan geçen ve yüzen ne varsa girdap etkisiyle okyanusun dibine iner.



   Gazın diğer maddelere göre kaldırma kuvveti daha azdır.Gazlar yükseldikten sonra girdap kaybolur ve eski haline döner.Bu olay hem gemileri hemde uçakları etkilemektedir.Uçakları etkilemeside şu şekildedir.Yüzeye çıkan doğalgazlar havadan daha hafif olduğu için yükselir ve bu girdap etkiside atmosferde oluşur.Atmosferde girdap oluşumunda hava olmadığı için oksijen olmaz ve uçakların motorlarıda çalışmaz.Sonunda uçaklar denizin dibine doğru çekilir.


   Bermuda Şeytan üçgeninin sırrı çözülmüş fakat herşeyi henüz tam olarak insanoğlu bilmemektedir.Halen araştırmalar sürüyor.Daha kapsamlı bilgilerin önümüzdeki yıllarda çıkacağını umuyorum.Şimdiye kadar yaşanmış gizemli olaylara gelecek olursak;


 
  B-YAŞANMIŞ GİZEMLİ OLAYLAR


       Flight 19...5 Aralık 1945..



      Uçuş 19 ,Amerikan Hava kuvvetlerinin talim uçuşuydu.5 uçak talim uçuşu için görevdedir.Fakat görev sonunda hiçbiri üsse dönmez.Telsiz konuşmalarında pilotlar yönlerini bulamadıklarını ifade etmişlerdir.Yakıtları bittikleri için denize düşmüşlerdir.Onları kurtarmak için yola çıkan bir arama kurtarma uçağıda kaybolur.



      Ellen Austin Kazası..1881...



     Ellen Austin gemisi New York yolculuğunda bir boş gemi bulur.Terk edilmiş gemiyi 4 mürettebat Ellen Austin gemisine bağlayarak götürmek isterler.4 mürettebat diğer gemidedir.Çok geçmeden gizemli gemi Ellen Austin gemisinden koparak kaybolur ve çok geçmeden bulunur fakat içerideki 4 adam bir daha hiç bulunamaz...


       Carroll E.Derring..




     31 Ocak 1921 tarihinde gemi Bermuda Şeytan üçgeninde tüm mürettebatı kayıp şekilde bulunur..



        Uss Cyclops Kazası..



      Amerikan donanmasının tarihinde,tek seferde can kaybı bu olayda olmuştur.319 mürettebata sahip gemi 1918 yılında arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur..


    BSAA Star Tiger ve BSAA Star Ariel'in Kayboluşu..



       Güney Afrika ve İngiliz havayollarına ait iki yolcu uçağı bir yıl arayla 30 Ocak 1948-17 Ocak 1949 Bermuda Şeytan Üçgeni semalarında kaybolur.Uçakların biri ile iletişim Bermuda Şeytan Üçgenine girmeden kaydedilir..
     


   C-İLGİNÇ BİLGİLER

     Yukarıda verdiğim örnekler gibi yaşanmış garip olaylarda vardır.

  1-Birçok olayda pusula hataları rapor edilmiştir.
  2-Enkazların çoğunlukla bulunamamıştır.
  3-Denizlerde en tehlikeli 10 nokta seçilmiştir fakat bu üçgen listeye girememiştir.
  4-Bermuda Şeytan Üçgeni şimdiye kadar hiçbir yasal merci tarafından tanınmamıştır.Bunun sebebi ise;yaşanan hiçbir olayın görsel kaydı bulunamamıştır.Bilimadamları görsel bir kayıt olmadan araştırma yapmaktadırlar.


  Hayatta Kalan Pilotun Açıklamaları..




 
   Bermuda Şeytan Üçgenine girip hayatta kalan çok az insan vardır.Bunlardan biride 1970 yılında Porto Rico'dan Miami'ye uçan Amerikalı pilottur.Pilot başından geçenleri şöyle anlatmaktadır;

  Porto Rico'dan Miami'ye havalandım,yolculuğumun 30.dakikasında çok garip olaylar yaşanmaya başladı.Önce bütün elektronik cihazlarım arızalandı ve pusulam bozuldu.Hemen durumu kuleye bildirdim ancak etrafımda gördüğüm manzara beni şok etti.Uçağımın etrafını beyaz bir sis bulutu sarıyordu adeta etrafımda bir tünel oluşturuyordu ve tünelin sonunda mavi gökyüzünü görebiliyordum.

  Bu buluttan kurtulmak için hemen uçağı o tarafa doğru yönlendirdim ancak içinde bulunduğum bulutta tünelde önce beyaz düz çizgiler gördüm ve sonra bu çizgiler saat yönünde kıvrılmaya başladı.Çizgiler kıvrıldıkça tünel daralıyor ve gittikçe birbirine yaklaşan  duvarlar gibi uçağımı sıkıştırmaya başlıyordu.Son anda bulut kapanmadan o tünelden çıktım ve kulenin sesini duydum.Elektronik cihazlarım ve pusulam düzelmişti.Kuleye nerede olduğumu sordum ve onlar da bana üç dakikadır benden sinyal alamadıklarını ancak şimdi sinyal alabildiklerini ve Miami üzerinde olduğumu söylediler.

   Ben onlara hata yaptıklarını,henüz 33 dakikadır yolda olduğumu ve Miami'ye ulaşmak için 30 dakikamın olduğunu söyledim ancak kafamı aşağıya çevirdiğimde şok olmuştum.Miami üstünde uçuyordum.



  D-THE TRİANGLE DİZİ TAVSİYESİ



         Yapım : 2005-ABD,İngiltere
         Tür : Macera,Dram,Gizem,Aksiyon
         Süre : 80 Dakika

         Müzik : Joseph LoDuca
         Senaryo : Bryan Singer,Dean Delvin
         Yönetmen :Craig R.Baxley  
         Oyuncular: Sam Neill,Catherine Bell,Eric Stoltz,Bruce Davison,Lou Diamond Philips,Sean Michell,John Sloan,Charles Martin Smith,Michael E.Rodgers,Lisa Brenner


 
        The Triangle,2005 yılında çekilmiş mini bir televizyon dizisidir.3 bölümden oluşmaktadır.Her bölümü 80 dakikadır.240 dakikalık bir mini dizi sizleri bekliyor.Konusuna gelecek olursak;Eric Benerall,Bermuda Şeytan Üçgenindeki olayları,mantıklı bir şekilde açıklanabilmesi için bir ekip kurar.Bu ekip araştırma ekibi olacaktır ve kendi dallarında uzmanlaşmış 4 kişi ile anlaşır.Ekipte başarısız bir gazeteci,okyanus mühendisi,bilimadamı ve kayıp çocukları bulmaya çalışan bir medyum vardır.Araştırma sonucunda istediği bilgileri alırsa 4 kişiye ayrı ayrı 5 milyon dolar verecektir.Başlangıçta herşey normal gözüksede,zamanla işler açıklanamayan,paranormal olaylar zincirine bağlar...
   

     Öncelikle karşınızda harika bir kadro olacak.Ünlü oyuncu Sam Neill dizimizin en önemli ismi.Dizide ekibi kuran,güçlü ve zengin iş adamı.Ucuz Roman,Kelebek Etkisi gibi filmlerde boy gösteren Eric Stoltz araştırma ekibinin en önemli ismi.

   Jag filmi ile meşhur olan ve Jim Carrey'nin Aman Tanrım filminde gördüğümüz Catherine Bell ekibin bir diğer parçası.Filipinli aktör Lou Diamond Philillps dizimizde başka bir rolde karşınızda olacak.La Bamba filmindeki performansını adeta bu dizidede göstermiştir.Ve son olarak ekipte medyum rolünde bizlere oyunculuğu bir kez daha gösteren yaşlı aktör Bruce Davison olacaktır.




      Belirttiğim gibi çok güçlü ve harika bir kadro karşınızda.Eğer Bermuda Şeytan Üçgenini merak ediyorsanız veya ilgi duyuyorsanız kesinlikle izleyin.Dizi,Bermuda Şeytan Üçgenini farklı bir şekilde ele alıyor.Manyetik alan kavramı,zaman-mekan değişimleri dizide işlenmiştir.Bermuda Şeytan Üçgenini araştıran ekibin başından geçenler karşınızda olacak.Oldukça gizem ve macera dolu bir dizi.Lost tarzına benzer desem biraz daha açıklayıcı olur.

   1.bölümde ilk 40 dakikası biraz sıkıcı geçebilir.Konuyu tamamen anlamanız 1.Bölümün sonlarına doğru olacaktır.2.bölümün ortalarından itibaren ise sürükleyici bir hal alacaktır.Dizide uzun diyaloglar yoktur.

  Bermuda Şeytan Üçgeninin etrafında oluşan olaydan ziyade,Bermuda Üçgeninindeki sırları açıklamaya çalışan ekibin başından geçen garip,zamansal ve mekansal olaylar işlenmiştir.Dizide hükümetin politikasına eleştiride vardır.



      Oyunculuklar,senaryo ve konunun ilginçliği ile merak uyandıran bir dizi.Diziyi kesinlikle tavsiye ediyorum.Gizem unsurunu film ve dizilerde sürekli arayanlar kaçırmasın.Son olarak yazımda Bermuda Şeytan Üçgeninde yaşanan gizemli olayları ve Bermuda Şeytan Üçgeninin sırrını kısa tuttum.Merak edenler internette olaylar hakkında uzun yazılara ulaşabilir.


   Nat Geo'de Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında belgeseller mevcut.Bu belgesellerinde önemli bir kaynak olacağını düşünüyorum.Bermuda Şeytan Üçgenini merak edenler diziyi izlemeyi unutmayın...






    İYİ SEYİRLER..







Bermuda Şeytan Üçgeni ve The Triangle Bermuda Şeytan Üçgeni ve The Triangle Reviewed by asa on 06:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.