Seri Katil Henry Lee Lucas ve Henry:Portrait of a Serial Killer



     ''Birini öldürmek,sokağa çıkmak gibi bir şeydir.Eğer bir kurban istiyorsam,sokağa çıkar ve bir tane bulurum.'' Seks benim en zayıf noktalarımdan biridir.Yapabildiğim her şekilde seks yaparım.Eğer bunun için birini zorlamak durumundaysam,yaparım..Onlara tecavüz ederim;bunu yaptım.Onlarla seks yapmak için hayvanları öldürdüm ve onlarla canlıyken bile seks yaptım''..



     Henry Lee Lucas dünya tarihinin en acımasız,en vahşi,en psikopat seri katillerinden birisidir.Sayısız cinayetlerin sorumlusudur.

   Henry Lee Lucas 23 Ağustos 1936 yılında Virginia Blacksburg'da doğmuştur.

 
     Henry Lee Lucas..



       Henry Lee Lucas'ın aslında bu denli bir psikopat olacağı çocukluğundan bellidir.Henry çok kötü bir aileden gelmektedir.Babası bir alkolikti.Annesi ise uyuşturucu bağımlısı bir fahişe.Henry çocukluğunda bir cinayete tanıklık eder.Annesi;Henry ve diğer kardeşinin gözleri önünde belden aşağısı olmayan babalarını öldürür.Daha sonra kardeşi Henry'nin sol gözünü oyar ve hastaneye hemen götürülen Henry kör olmaktan kurtulur.


    13 yaşında üvey ağabeyi ile ilişki yaşar.Yine aynı abisi henry'i hayvanlara işkence ve seks konusunda zorlar.Abisi ile hayvanlara tecavüz eder ve onları acımasız bir şekilde öldürürlerdi.Henry böyle bir ortamda büyür.14 yaşında ilk cinayetini işler.17 yaşındaki bir kızı boğar.Daha sonra ki itiraflarında tecavüze direndiği için kızı boğdunu söyler.

 
     1954 yılında Henry hırsızlığa başlamıştır.Hırsızlık suçlarından yakalanan Henry 6 yıl hapis cezasına çarptırılır.Henry 18 yaşında hapsi boylar.

     10 Ocak 1960 yılında Henry Lee Lucas tahliye olur.Ve bir gün sonra 11 Ocak 1960 yılında annesi ile kavga eder.74 yaşında ki annesini bıçaklıyarak öldürür.



   
       Henry Lee Lucas 2.dereceden cinayet ile yargılanır ve 40 yıl hapis cezasına çarptırılır.Bir yıl akıl hastanesinde kalmıştır.Henry 10 yıl sonra 1970 yılında tüm itirazlara rağmen tahliye edilir.

    Henry Lucas çıktıktan sonra iki genç kıza tecavüzden tekrar hapise girer.Lucas eyalet hapisanesinde 5 yıl kalmıştır.


        Henry Lee Lucas 1975 yılında tahliye olur.Aslında yaşanacak en vahşi olaylar bundan sonra başlar diyebiliriz.Tarihin bir diğer acımasız katili olan Ottis Toole ile tanışır.



             Ottis Toole



        Amerikan ve Dünya tarihin en tüyler ürpertici suç dalgasının iki ortağı tüm Amerikayı dolaşır ve bilinmeyen sayıda insanları parçalar ve öldürürler.

      Ottis Toole nekrofili bağımlısıydı.Ve bir yamyamdı.Henry ise yamyamlığa tamamen karşıydı.İnsan etini sert buluyordu.Ottis ile bir çorbacıda tanışmıştı.Ottis Toole annesi,babası,zihinsel özürlü iki yeğeni ve karısı ile yaşıyordu.Misyonerlikten tanıştığı adamları evine çağıran Ottis onlarla eşcinsel ilişkiye giriyordu.Hatta bu arkadaşlarını karısı ve özürlü iki yeğeni ile seks yapmasını istiyor ve onları izlemeyi seviyordu.

      İki katil yol boyunca karşılaştıkları otostopçuları öldürdüler.Yol üzerinde banka ve birkaç dükkanı soymuşlardır.Yol boyunca yanlarında yanlarında Ottis'in yeğeni Becky Frieda Powell da vardı.Beck Powell daha sonra Henry'nin sevgilisi,nikahsız eşi ve kurbanı olacaktı.


     Becky Frieda Powell

 


      İki katil dükkanı soyduktan sonra kasiyeri öldürdüler.Henry kasiyeri öldürmüştü ve Ottis ise tecavüz etmişti.Yol üzerinde bir çift gören katiller arabayı çiftin yanına sürerler.Tabancasını çıkartan Toole erkeğe tam 9 el ateş eder.Ve Lucas kızı döve döve arabaya alır.Henry kıza yol boyunca tecavüz eder ve kızı bir yerde durdurup 6 el ateş ettikten sonra bir yere atarlar.


 
   

          Bu ikilinin 60'dan fazla cinayeti işlendiği düşünülüyor.Daha sonra bu ikili itiraflarında bir satanist kültten söz ettiler.Ritüellerine göre Henry ve Ottis cinayet işlemeleri gerekiyordu.İşlediği cinayetten sonra cesedi pişirip yediklerini ve bu ritüelin bir parçası olduklarını söylemişlerdir.Bebekleri ve çocukları kaçırıp köle olarak sattıklarını ve çocuklara uyuşturucu verip yasadışı porno çektiklerini söylediler.Daha sonra Henry'nin anlattıklarına rağmen böyle bir kült ortaya çıkarılamamıştır.


     İkili daha sonra yakalanıp tutuklandı.Hastalanan Ottis Toole'dan ayrılan Henry Lee Lucas bir süre sonra yakalanmıştı.Daha sonra turlarında yanında gezdirdikleri çocuklar ailelerine teslim edildi.Ama Becky daha sonra kız yurdundan jaçar ve tekrar Henry'nin yanına gelir ve ikili evlenir.

    Daha sonra ise Henry Lee Lucas karısı Becky'nin bir gece tartışdıktan sonra kalbini söker ve cesedi ile defalarca sevişir.Becky'nin cesedi ise çok sonra bir yastık kılıfının içinde bulunur.


    İkilinin öldürdüğü kurbanlardan dördü..





           Abd'nin en fazla tartışılan canisi Henry Lee Lucas'tır.Polise verdiği ifadelerde 3 bin cinayet işlediği ve işlemesine yardımcı olduğunu söylemiştir.Ama dedektifler bu olayı titiz bir çalışma sonucu 360'a çekmiştir.Abd'nin suç tarihinde en fazla cinayet işleyen katilidir.

       Ottis ve Henry turlarında bir oto şebekesi suç lideri ile tanışırlar.Yıl 1978'dir.Çete lideri arabaları farklı eyaletlere götürme teklifi etti.İkili kabul etmedi yakalanabileceklerini söyledi.Sonra çete lideri ikiliye profesyonel katil olup olamayacağını sordu.Kelle başına iyi ücret alabileceklerini bile söyledi.

     Ama daha sonra adam bunun için ilk koşulun şeytana tapan bir gizli örgüte girmeleri gerektiğini söyledi.Bu tarikatın önderi ile tanıştıracağını söylemiştir.


     Daha sonra ki yıllarda Henry ve Ottis'in itiraflarında bu tarikatın isminin ölümün eli ve lideri Don Meteric adında birisiydi.Merkezleri ise Floridaydı.Hatta Henry bir avukatı tarikat emrettiği için öldürmüştür.

    Özetle;bu ikili turlarında yollarına çıkan otostopçuları,serserileri,evden kaçan kızları ve satıcıları öldürmüşlerdir.Henry Lee Lucas idamını beklerken 2001 yılı mart ayında hücresinde ölü bulunmuştur.




        Henry Lee Lucas gelmiş geçmiş en büyük canilerden biridir arkadaşlar.Henry Lee Lucas'ın hayatı beyazperdeye 1986 yılında giriş yapmıştır.




    Henry:Bir katilin Portresi

    Yapım :ABD-1986
    Tür :Gerilim,Korku,Suç,dram
    Süre : 83 Dakika
    Yönetmen : John McNaughton
    Oyuncular : Michael Rooker,Ted Kaden,Dennise Sullivian,Anne Barlotti
    Bütçe : 110.000 Dolar
    Gelir : 600.000 Dolar



           Filmde seri katil Henry Lee Lucas'ı daha yakından göreceksiniz.Film ile ilgili bir kaç eksik not verirsek.Filmimiz biraz eskidir.86 yapımıdır.Bu yüzden cinayet sahneleri ve filmin teknolojik yetersizliği belki sizin eksi not vermenizde en önemli unsur olur.Biraz daha derinlemesine aktarılabilirdi.Bence biraz Henry Lee Lucas'ın hayatı yavan anlatılmış.





      Filmin süresi oldukça tatminkar diyebiliriz.Uzun ve sıkıcı bir film değildir.Michael Rooker bu filme çok yakışmıştır.Jest ve mimikleri bu rollere yatkınlığı ile verildiği rolün üstesinden gelmiştir diyebiliriz.Filmin müzikleri ve verdiği gerilim oldukça iyidir.Sizi gereceğinden eminim.Filmden bazı sahneler kesilmiştir belki onlar olsaydı daha iyi olabilirdi.



     İyi bir seri katil biyografisi değildir ama psikolojik gerilim,katilin portresini yakından göreceksiniz.

     Eski filmleri sevenler kesinlikle bu filmi kaçırmasın.Katil Henry Lee Lucas'ı merak edenler ise internette sayısız bilgi bulabilirsiniz.Çoğu bulacağınız kaynak yabancı olabilir.Bu yüzden size Fikret Topallının seri katiller 1-2 serilerini almanızı ve okumanızı şiddetle öneririm.Orada Henry Lee Lucas ile derinlemesine bilgiler bulabilirsiniz.


    Son olarak Heny Lee Lucas'ın hapishane de çizdiği tablolar ile kapanışı yapalım..

















Seri Katil Henry Lee Lucas ve Henry:Portrait of a Serial Killer Seri Katil Henry Lee Lucas ve Henry:Portrait of a Serial Killer Reviewed by asa on 09:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.