Rounders / Tutku Ağı


'Poker masasında ilk yarım saatte,yolunacak enayinin kim olduğunu bulamadıysanız o enayi sizsiniz demektir.'

Şimdiye kadar hiç poker veya kumarhane filmi anlatmadığımızın farkına vardık ve bir değişiklik yapalım dedik;işte karşınızda Rounders !

Filmimiz,Mike Mc Dermott'un yani Matt Damon'ın başından geçen olayları anlatıyor.Mike usta bir poker oyuncusu iken yeni bir hayata başlar.Hukuk eğitimi görmektedir.Kumar masasının heyecanına sahip olmasa da bu işin onu başarıya ulaştıracağına inanmaktadır.Mike'ın en iyi arkadaşı Worm (Edward Norton) hapisten çıkar çıkmaz eski poker takımını bir araya toplama çalışmalarına başlar.Mike çok geçmeden teklifi kabul eder.Peki entrikalarla dolu bu girdaptan kurtulabilecek midir ?


Matt Damon ve Edward Norton gibi iki önemli oyuncuya sahip olmasına karşın filmimizi ilk kez duyuyor veya duymanıza rağmen henüz izlemememiş olmanız kuvvetle muhtemel.Nedeni ise filmimizin 1998 yapımı olması.Yani filmde Matt Damon 28,Edward Norton 29 yaşında.
Bu iki kaliteli oyuncuyu genç yaşlarında,birlikte,hele ki bir poker filminde izlemek büyük keyif.



Rounders tamamen poker üzerine kurgulanmış bir film.Öyle ki,filmde poker kurallarına ve hilelere bir hayli yer verilmiş.Bunun yanında,hem kahramanımızın hem de rakip oyuncuların düşünceleri seyirciye aktarılarak,seyircinin de havaya girmesi amaçlanmış.

Filmimizin kötü adamına ise John Malkovich hayat vermiş.Ve hakkını vermek lazım,rol aldığı kısa sürede gerçekten iyi iş çıkarmış.


Dipnot olarak belirtmek gerekirse;

-Filmimiz yalnızca 12 milyon dolara çekilmiş.Düşük bütçeyle çekilen ve çıktığı ilk günlerde beklenen ilgiyi görmeyen Rounders Texas Hold'em ve diğer poker türlerinin popülerleşmesiyle kült bir yapım haline gelmiş.

-Rounders'ın birbirine yakın 2 anlamı var.Bunlar;
Profesyonel poker oyuncusu.
Yükse bahisli oyun aramak için şehir şehir dolaşan oyuncu.








Rounders / Tutku Ağı Rounders / Tutku Ağı Reviewed by asa on 00:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.