Filmlerden Dizilere Uyarlanan Birbirinden Güzel Yapımlar

Fargo (2014-..)
"Amaç sana zulmedenleri öldürmek ise,kimin önce gittiği ne fark eder ?"
IMDB:9.1

Aynı adlı sinema filminden televizyona uyarlanan bir dizi Fargo.İzleyenler tarafından oldukça beğenilen ve ses getiren bir yapım oldu.Filmiyle benzer ancak aynı değil.Benzerlikler hemen gözünüze çarpacaktır çünkü senaryo ve yapımda Coen kardeşler görev almış.Senaryosu ve oyunculukları ile öne çıkan bir dizi.Sezonlar 10'ar bölümden oluşmakta ve her bölüm ortalama 53 dakika.3.sezonun,2017'de geleceği açıklandı.

Bates Motel (2013-..)
"Yalnız doğar,yalnız ölürüz.Geri kalan her şey sadece bir illüzyon."
IMDB:8.1

Bates Motel,Hitchcock'un meşhur Psycho filminden uyarlanma bir dizi.Psycho filminde Norman Bates ile annesi arasındaki meşhur ilişkinin nasıl o duruma geldiğini ve Norman Bates'in sapık olmadan önceki yaşamını anlatan bir yapım Bates Motel.Özellikle Norman Bates'in gerçek hikayesine ve kişiliğine ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir dizi.Bates Motel şimdiye kadar 3 sezon çekildi,4.sezon 7 Mart'ta geliyor ve 5.sezonun izni şimdiden alınmış durumda.Her sezonda 10 bölüm var ve bölümler ortalama 45 dakikadan oluşmakta.

Teen Wolf (2011-..)
"Acı seni insan yapar.."
IMDB:7.8

Teen Wolf 1985 yapımı,Back to the Future'dan tanıdığımız Michael J.Fox'un başrolünde olduğu aynı adlı sinema filminden uyarlanma bir dizi.Scott McCall adlı gencin bir gece yarısı ormanda kurtadam tarafından ısırıldıktan sonra başına gelenleri anlatıyor.Genel anlamda bir gençlik,macera ve yer yer de komedi dizisi.Dizinin şu sıralar 5. sezonu çekilmekte.1,2 ve 4'üncü sezonlar 12, 3.sezon 24 bölüm olarak çekildi.5.sezon da dedikodulara göre 20 bölüm olacak.Dizinin sevenlerine bir de güzel haber verelim,6.sezon için izin alınmış.


Hannibal (2013-2015)
"Kötü insanlara kötü şeyler yapmak,bize iyi hissettirir."
IMDB:8.6

Kuzuların Sessizliği ve sadece Hannibal Lecter'ı anlatan -bir nevi- devam filmlerinin uyarlaması olarak Hannibal da listemizde kendi yer buldu.Hannibal çıktığı andan itibaren,Kuzuların Sessizliği hayranlarının yanı sıra kalitesi ile geniş bir izleyici kitlesi edindi.Psikolojik gerilim türünde bir yapım.Şimdiye kadar anlattığımız dizilerden final yapmış ilk dizi.Hannibal,3 sezondan,her sezonu 13 bölümden ve her bölümü de ortalama 44 dakikadan oluşmakta.

Ash vs. Evil Dead (2015-..)
"Cehenneme döndüğünde nişan alma konusunda biraz çalış."
IMDB:8.8

1981 yapımı The Evil Dead filminin uyarlaması değil de devamı gibi çekilmiş bir korku-komedi dizisi Ash vs. Evil Dead.Aradan geçen 30 yılın ardından kötülük insan ırkını yeniden tehdit etmeye başlamıştır ve Ash insanlığın tek umudu olacaktır.Ash vs. Evil Dead ironik kara mizah anlayışıyla henüz 1. sezonda seyredenlerin gönlünde taht kurmayı başarmış bir dizi.İlk sezon 10 bölümden (bölümler 30'ar dakika) oluşmuştu ve sezon finalini 2 Ocak'ta yapmıştı.2. sezon izni alınmış ancak ne zaman geleceği şuanlık açıklanmadı.

12 Monkeys (2015-..)
"Sıfırlama düğmeniz olsaydı,basardınız değil mi ?"
IMDB:7.6

 12 Monkeys bildiğimiz gibi 1995 yapımı Brad Pitt'in olağanüstü oyunculuğuyla süslediği aynı isimli filmin televizyon uyarlaması.Dolayısıyla konu da aynı:2035'te hastalık nedeniyle dünya nüfusunun çok ufak bir kısmı hayatta kalabilmiştir.Bilimadamları zamanda geriye gidebilen bir makine icat ederler ve James Cole virüsün yayılmasını en başından engellemek amacıyla yıllar öncesine gönderilir.12 Monkeys de tıpkı Ash vs. Evil Dead gibi ilk sezon finalini yapıp ikinci sezonu bekleyen bir dizi.Bir sezonda 13 bölüm bulunmakta ve her bölüm ortalama 42 dakikadan oluşmakta.

Limitless (2015-..)
"İnsan doğasında koruma yoktur,hep boyumuzu aşan şeyler isteriz."
IMDB:7.9

2011 yapımı aynı adlı filmden uyarlanan Limitless'ı anlatıyoruz bu defa da.Brian Finch bir gün tesadüf eseri beyninin %100'ünü kullanmasına olanak veren bir hap yutar.Hapın etkileri inanılmazdır ama başa çıkması gereken çok büyük sorunlar da yaratmaktadır.Limitless filmini izleyip de beğenmeyen insan çok azdır.Gerek farklılık yaratan konusu ve gerek sürükleyici anlatımıyla başarılı bir film.Dizisi de filminin çizgisinden gitmeye çalışmış ve başarılı olmuş diyebiliriz.İlk sezonun çekimleri hala devam etmekte.Şuana kadar 14 bölümü yayınlanan dizinin devam eden 1.sezonunun toplamda 22 bölümden oluşacağı açıklandı.Ortalama bir bölüm ise 42 dakika.

Minority Report (2015-..)
''Körler ülkesinde tek gözü olan adam kral olur."
IMDB:5.9

2002 yapımı Minority Report filminin devamı niteliğinde çekilen dizi filmden 10 yıl sonrasını anlatıyor (filmi izlemeyenler için spoiler olmaması için dizi konusunu anlatamıyoruz).Dizi 10. bölümü ile 1.sezon finalini yaptı ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen 2.sezon ile ilgili resmi bir bilgi yok.Ortalama bir bölümü 42 dakikadan oluşuyor.

Scream:The TV Series (2015-..)
"Katil kim?"
IMDB:7.2
90'ların sonu ve 2000'lerin efsane korku serisi Scream de bu akıma katılanlar arasında.Filmin hayranları için artık eski tadını vermeyen yeni filmlerden kaçmanın harika bir yolu.Dizi 10 bölümlük ilk sezonunun ardından 2.sezonu ile televizyon ekranlarına dönmeyi bekliyor.Dönüş tarihi ise şuan belirsiz.


Daredevil (2015-..)
"Bazen nakavt olduğunda bile kazanabilirsin."
IMDB:8.8

Başarılı bir avukat olan Matt Murdock çocukken geçirdiği kaza sonucu gözlerini kaybeder.Bu olay sonucunda zamanla diğer hislerini olağanüstü kontrol etme ve kullanma yetisine sahip olur ve mafyaya karşı gündüz avukat,gece Daredevil olarak savaş açar.2003 yılında Ben Affleck'in başrolünde olduğu film pek beğenilmese de dizisi için aynı şeyi söylemek haksızlık olur.Beklentilerin oldukça üstüne çıkan bir yapım oldu.13 bölümle ilk sezon finalini yapan dizi 18 Mart'ta 2.sezonuyla televizyonlara kaldığı yerden devam ediyor.

From Dusk Till Dawn (2014-..)
-"Meksika'da ne var ?" 
+"Meksikalılar."
IMDB:7.0

1996 yapımı,senaryosunda usta yönetmen Quentin Tarantino'nun da yer aldığı From Dusk Till Dawn filmi de televizyona uyarlanan filmlerden biri oldu.Vampir furyasına değişik bir yaklaşım getirerek kült bir yapım haline gelmiş filmin dizisi de kısa süre de sevildi.Dizi 45'er dakikalık 10'ar bölüm ve 2 sezondan oluşuyor ve 3. sezon da bu yıl içinde -henüz açıklanmamış bir tarihte- geliyor.

Transporter (2012-2014)
"Asla paketin içine bakma."
IMDB:6.6

Jason Statham'ın yıldızlaştığı meşhur 3'leme Transporter da aynı isimle televizyona uyarlandı.Başrolünde Prison Break,Dexter,Rizzoli&Isles gibi fenomen dizilerden tanıdığımız Chris Vance'i gördüğümüz dizi 12'şer bölümlük 2 sezonuyla filmi kadar etkili olamadı ve finalini yaptı.Bir yazar yorumu yapmak gerekirse,bu erken finalin en önemli sebebi Jason Statham'ın yarattığı etkinin Chris Vance'e göre çok fazla olmasıdır.

About A Boy (2014-2015)
''Arkadaşın olan bir kızla,kız arkadaş arasında ne fark var ?"
IMDB:7.5

2002 yapımı aynı isimli filminden televizyona uyarlanan dizinin konusu şöyle:Will,yakışıklı ve sorumsuz biridir.Kadınlarla tanışmak için boşanmış eşlerin katıldığı toplantılara gitme kararı alır.Bu toplantılardan birinde Marcus adından annesi babası ayrı bir çocukla tanışır.Aralarında güzel bir arkadaşlık ilişkisi başlar.Dizimizin her bölümü ortalama 22 dakika ve 1.sezonu 13,2. sezonu 20 olmak üzere 2 sezondan oluşuyor.

Terminator:The Sarah Connor Chronicles (2008-2009)
"Birine silah doğrultacaksan tetiği çekmeye de hazır olmalısın."
IMD:7.7

Terminator:The Sarah Connor Chronicles,efsane seri Terminator'un 2. ve 3. filmleri arasındaki bölümü kapsamaktadır.Her ne kadar dizinin sevenleri erken final yapmasından memnun olmasa da dizi 9 bölümlük 1. ve 22 bölümlük (bir bölüm ortalama 60 dakika) 2. sezonu ile televizyonlara veda etti.Dizi,film serisinin hayranları için bulunmaz bir fırsat gibi.

Sherlock (2010-..)
"Duygu denen şey sadece kaybeden tarafta bulunan kimyasal bir kusurdur.Her zaman,aşkın tehlikeli bir dezavantaj olduğunu varsaymışımdır."
IMDB:9.3

Aslında temelde çizgi romandan uyarlanma da olsa önce filmi gösterime girdiğinden bu harika diziyi de listemize ekledik.Sherlock Holmes ve sadık yardımcısı Watson'ın maceralarını konu alan dizi oldukça yüksek bir puana ve geniş izleyici kitlesine sahip.Sherlock listedeki diğer dizilerden sezonluk bölüm sayısında ve bölüm uzunluğunda ayrılıyor.Şöyle ki,çekilen 3 sezon da 3'er bölümden oluşmakta ve bölümler ortalama 88 dakikadan oluşmakta.Dizinin bir hayranı iseniz kötü bir de haberimiz var,4.sezon için 2017'e kadar beklemelisiniz.

Filmlerden Dizilere Uyarlanan Birbirinden Güzel Yapımlar Filmlerden Dizilere Uyarlanan Birbirinden Güzel Yapımlar Reviewed by asa on 10:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.