Outpost/Sığınak


                 
                   '                             'Zaten ölü olan şeyi öldüremezsin''


                Vizyon Tarihi  11 Mart 2008
                Yapım      2008/İngiltere
                Süre  90 Dakika
                Tür   Korku,Gizem,Aksiyon

                Müzik   James Seymour Brett
                Senaryo  Rae Brunton
                Yönetmen   Steve Barker
                Oyuncular   Ray Stevenson,Mark Smith,Julian Wadham,Michael Smiley,Johnny Meres



              Doğu Avrupada şiddetli savaş devam ederken çok güçlü bir grup paralı asker tehlikeli bir görev üstlenmiştir.Fakat karşılarındaki askerler son derece sert ve korkunç askerlerdir.Yarım asırlık Nazi Askerleri ile etrafı sarılan askerler neye uğradıklarını şaşırırlar.Çünkü karşılarındaki askerler üzerlerinde kimyasal deneyler yapılmış ve insan üstü askerlerdir.Bu deneylerden hayatta kalan Nazi askerleri diğer askerlere ve tüm dünya için bir kabus olmaya hazırdırlar..



         
           Her dakikası izleyicide merak uyandıran,gerilimin ve aksiyonun üst seviyede olduğu bir film Outpost..

      Filmimizin çok ilginç ve farklı bir konusu olduğunu belirtmeliyim.Mistik bir senaryo karşımızda.Oldukça bol fantastik unsurlar sizi karşılayacak.Filmin karanlık bir havası var.Savaş,gerilim,aksiyon gibi bütün kategoriler harmanlanarak bizlere sunulmuş.

  Özetle konumuz;Bir grup paralı askerlerin bir operasyon esnasında Nazi sığınaklarına girmesi ve sonrasında karşılaşdıkları ilginç olaylar.Filmin ilk 25-30 dakikasında konuyu kafanızda tam oturtuyorsunuz.Ardından son 1 saat tempolu ve gizemli bir şekilde ilerliyor.



    Oyuncular filmde karakterle çok iyi eşlenmiş.Özellikle Ray Stevenson rolü için biçilmiş bir kaftan.Filmin süresi genellikle filmlerde uzun olduğu için eleştirilirdi fakat burda tam tersi söz konusu.Filmin kısa olması baya eleştiri almıştır.Süresi 85 dakika.Böyle sürükleyici bir filmin daha uzun olması gerektiğini savunan bir sürü izleyici var.Eğer süre uzun olsaydı film için eksi bir yön olurmuydu bu da tartışılacak ayrı bir konu.Ama biz filmin süresini ideal olarak değerlendirelim.


   Filmin senaristini ayrı tebrik etmek lazım.Nazilerin o zaman bilgi açısından çok ileri bir düzeyde olduklarını bize belli etmiştir.Özellikle Cern'de yapılan askerler üzerindeki özel,üstün ırk deneyleri filmde işlenmiştir.Nazi dönemine ait film bize bilgiler veriyor ve sanatsal unsurları arka plana atmıyor.

   
  Kurgu,senaryo ve oyunculuk olarak oldukça başarılı bir film karşımızda.Gerilim,aksiyon ve korkunun harika bir şekilde harmanlanması.Bu özel filmi kaçırmayın...






      İYİ SEYİRLER...

     
Outpost/Sığınak Outpost/Sığınak Reviewed by asa on 12:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.