Birth /Doğum


              Künye
              Yapım:2004/Almanya,Abd
              Süre:96 Dakika
              Tür:Dram,Gerilim,Gizem
              Yönetmen: Jonathan Glazer
              Oyuncular:Nicole Kidman,Cameron Bright,Anne Heche,Peter Stormare


              Konu
 
           Kocası Sean'in ölümü Anna'yı yıkmıştır.Zor dönemlerden geçen Anna günlük hayatına dönmüştür.Evlenmek üzere nişanlanan Anna,kendisini Sean olduğunu söyleyen on yaşında bir çocuk ile tanışır.Çocuğun anlattığı şeyleri saçma bulan Anna çocuğu bir türlü aklından çıkaramaz...


            Tavsiye

       Filmimiz reenkarnasyon temalı bir filmdir.Eğer reenkarnasyon olaylarına meraklıysanız sizin için güzel bir tercih olabilir.Film başından sonuna kadar izleyiciyi merakta bırakıyor.Gerilim unsurundan ziyade gizem ve dram ağırlıklı bir film.

      Anlattığı konu ve işlediği temayı göz önünde bulundurursak ağır tempoda ilerlediğini söyleyebiliriz.Fakat gizem unsuru filmde kendini sürekli gösterdiği için zaman su gibi akıp geçiyor desek yanlış olmaz.



            Oyunculuk olarak Nicole Kidman'dan harika bir performans söz konusu.Reenkarnasyon olayına ilginç bir yaklaşım göreceksiniz.Psikolojik hava filme aktarılırken biraz filmin hedefinden sapma söz konusu.Her yönetmenin bunun altıntan kalkamadığını belirtmeliyim.Olumsuz tek görüşüm bu.

         Reenkarnasyon olaylarına meraklıysanız,gizem unsurunu sonuna kadar hissetmek istiyorsanız ve Nicole Kidman hayranıysanız filmi şiddetle tavsiye ediyorum...






Birth /Doğum Birth /Doğum Reviewed by asa on 09:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.